Dagens ridpass...

Postat den: 2013-10-31 @ 19:46:58 | Filippa | Kommentarer (1)

Med en piggein ponnii ;) 
 
Det var då en ridlektion på SRK idag . Jag hade Totte och Fanny hade en ridskoleponny idag . Dunxie heter den Fanny hade . Vi skulle egentligen ha hoppning men vi hade inte det. Vet inte varför,men det var ganska bra eftersom Totte hoppade i tisdags och ska tävla på söndag . 
 
Vi tränade ute i paddocken . Därför var Totte väldigt pigg och även Dunxie . Dom var piggast,busponnys ;) . Vet inte riktigt vad vi tränade på idag,lite dressyr kan man säga . Först var Totte bara okoncentrerad och ja,jag red som en kratta osv .HaHa . Men sen vart han jättefin i formen i traven . Inte lika skakig med huvudet och ja koncentrerade sig mer och jag red lite bättre . Vi red på volt,red serpentinbågar . Första galoppen vart lite sisådär . Vi såg inte riktigt ut som ett dressyrkipage . Inte för att vi är det men man kan ju se ut dom det . Hihi ;) 
 
På slutet fick han lite bättre tempo i galoppen . Inte lika fort och han hade bättre form . Men jag är nöjd med ridpasset . Vet att det finns mycket saker i dressyren jag måste träna på . Men efter ett tag så funkar det,man måste jobba för att nå mål . 
 
 
Alexandra en tjej fotade på mig och Fanny . Så ni kan få smakprov på två bilder. 
Tack Alexandra för biderna !
 
Fanny och Dunxie ↑
 
Jag och Totte 
 
 
 
 

Sverigematchen

Postat den: 2013-10-31 @ 19:40:41 | Fanny | Kommentarer (0)

Asså , ibland hatar jag bara blogg.se ... Nu försvann inlägget jag skrev nyss , på mobilen. Satt jag vart lite irriterad. Men sitter och tittar på Sverige matchen . Sverige leder med 4-0 , och dom har gjort alla fyra mål på ynka 38 minuter. Super bra. Nu hoppas vi att dom vinner :)  tittar ni på matchen?  Ha en fortsatt bra dag. Puss /Fanny 



Bjuder på denna vackra bild ;) 





Dålig uppdate!

Postat den: 2013-10-31 @ 18:28:00 | Filippa | Kommentarer (0)

Ursäktar för upptaderingen . 
 
Men har något att skylla ifrån mig på denna gången .Var ju på hallowenövernattning igår kväll tills idag  . Och på dagen var det höstlovscamp (Fotboll) . Både övernattningen och fotbollscampen var superkul :D . Hade jättekul på båda delarna. 
 
Kan ju inte säga att vi sov så mycket,men det gör man ju inte . Hoppade ju massa hinder i ridhuset osv .Gick spökrunda och hade kul .På fotbollscampen så spelade vi en match,fick aoutografer av giff spelarna ,tränade m.m.Det var somsagt också kul . 
 
Klockan 14.00 var det ridlektion,skriver om det passet senare.Medans jag borstade Totte så mockade,packade hö osv Fanny . Man var inte trött i stallet men när man var påväg hem från stallet höll jag på att sommna . 
 
Kan inte hålla ögonen öppna ;) hihi . Så det blir en tidig kväll .Har inte så mycket mer att skriva i detta inägget. 
Hörs senare ikväll finisar .
Love ya
 
En liten bild från en tävling i vintras . 
 
 
 
 

Läsarfråga

Postat den: 2013-10-30 @ 12:00:00 | dagens läsarfråga | Kommentarer (11)

Vad är det högsta ni har hoppat på enstaka hinder/bana ?
 
Det högsta jag har hoppat på Totte är 105-110 cm . Fast det är enstaka hinder och inte en bana. Det högsta jag har hoppat en hel bana är runt 95-100 cm . På tävling så tävlar vi på LC nivå . Ännu en gång frågar jag,vad är det högsta ni har hoppat? . Lite roligt att veta inte för att dte spear någon roll . Men endå ;)
 
 
 
 
 
 

Drar nu!

Postat den: 2013-10-30 @ 07:27:50 | Allmänt | Kommentarer (0)

Ni vet vart om ni läser inlägget nedan .. Räkna inte med någon bra upptadering . Men ska försöka blogga så mycket som möjligt .

Puss! 




Tidig kväll !

Postat den: 2013-10-29 @ 20:09:27 | Allmänt | Kommentarer (0)

Har precis dejtat kudden . Ska natta nu jag . Väldigt tidigt när man har lov . I know that . Men ska upp tidigt imorgon . Så det blir en tidig kväll för min del . Men det kan vara skönt det också ibland .

Ska på nåt som giffarna (a-lagspelarna) . Det är typ "en dag som en a-lagspelare, kommer säker bli jättekul , sen efter det ska vi upp till Totte . Uteritt och sen ner till SRK för hallowenövernattning. Så det blir en fullspäckad men rolig dag .Hatar när man inte har någonting att göra,inte för att det händer ofta men endå ..

Hoppas ni haft en bra dag så hörs vi imorgon ,godnatt <3





Hoppträningen idag-Film + utvärdering

Postat den: 2013-10-29 @ 14:58:28 | Filippa | Kommentarer (0)

Idag var der ju hoppträning på schemat . Fast det var lite speciellt idag,jag red ner med Totte till SRK . Alla ställde in hästarna i uteboxarna också fick dom står där . La på ett flecetäcke på Totte eftersom han är nyrakad också fick han lite hö . Medans så hade vi teori . Vi jobbad i grupper . Lite "allmän" fakta om hästarna typ . När det var slut så skulle vi gå och göra iordning hästarna och ta med dom till ridhuset . Vi hade redan byggt banan . Så det  var bara att börja rida :D 
 
Vi jobbade i två volter  . Jag jobbade lösgörande med Totte . Ställde honom och sånt . Han  vart såå fin i både skritten,traven och galoppen . Han var verkligen arbetsvillig och jättefin i formen . 
 
Sen när det var dags att börja hoppa så hoppade vi b.l.a studs ,mur m.m. Skit roligt att hoppa studs . Totte hoppade fint hela tiden . Runda och fina språng . Muren så tittade han inte alls på . Han bara flyger över alla hinder  .Hoppade massa olika diagnaler så det var superkul .När vi hade hoppat olika diagonaler några gånger så hoppade vi en bana . 
 
 
Jag är riktigt nöjd . Vi hade bra temo mot alla hinder,samt fina och runda språng . Totte hoppade jättefint över alla hinder . Min fina ponny . Jag är jättenöjd . Har inte så mycket mer att säga . Men NI får ju film så ni kan titta vad ni tycker . Jag är i allafall nöjd och Catta (vår tränare) tyckte också att det var bra . Hindrerna låg på ungefär 80-90 cm tror jag . 
 
 
 
 
 
 
 

@Home

Postat den: 2013-10-29 @ 14:26:32 | Filippa | Kommentarer (0)

Yes,rybriken lyder ;) 
 
Har precis kommit hem från stallet . Vi var i stallet runt sju för att fodra och ta ut hästarna . Åt frukost i stallet . Sen hämtade vi in Totte borstade och fixade honom . 09.30 var det hopträning,hade först teori och sen ridning . Skriver om det senare . Mammas jobbarkompis barn fick skritta Totte lite,hon är grymt gullig och liten . Det gick jättebra :D . Hon fick skritta över en bom osv . Gullisar ! Bara ett snabbt inlägg ,ska börja redigera filmen från ridpasset nu och sånt ,även skriva om ridpasset .
Yes,så vi hörs senare under dagen sötisar !
 
En liten bild på mig och Totte och en på söta Nike och Totte :D
 
 
 
 
 
 

Före/efter !

Postat den: 2013-10-28 @ 22:34:08 | Totte | Kommentarer (2)

Tänkte visa er lite före/efter bilder från dagens rakning . Vi sparade på bena ,och där sadeln är ,samt fick han ett hjärta på rumpan . Totte vart jättefin :D Skönt för han att slippa svettas så mycket efter träningarna . Rakade han ju inte för så länge sedan .. Men pålsen växer som ogräs;) 
 
Visst blev han fin ? :) 
 
 
 

På inköpslistan !

Postat den: 2013-10-28 @ 16:58:50 | på inköpslistan | Kommentarer (1)

*Ett längre objektiv till kameran .Med en sån där grej som sticker ut (som sticker ut på bilden ) . 
Vet inte vad det heter . Men ja,får önska mig det i julklapp . Då kan vi bli proffsfotografer ;) . 
 
 
* En ny tävlingsoutfit . Typ en brun,en luva,ett schabrak och ett pannband . Nån snygg färg är huvudsaken ,också måste den ju passa till en skimmel . Fast Totte passar ju i alla färger så det är lungt . Får tjata på mamma och pappa lite :/ 
 
 
* En ny jacka till stallet . Eller egentligen så behövs inte det men den är ju såå snygg +att den är rosa . Extra snygg blir den ju när den är rosa . Det är ju också väldigt bra att det är reflex på den . 
 
 
 * Ett rosa reflextäcke .Totte har ju allt annat i rosa så fråga mig inte varför han inte har ett reflextäcke i rosa . Men det ska han ha . När vi skulle köpa det så fanns inte storleken men när storleken finns så ska vi köpa det . Riktigt snyggt :D 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tjenare bloggisen!

Postat den: 2013-10-28 @ 16:26:00 | filippa | Kommentarer (2)

Tjenare!
 
Vad har ni gjort idag då ? Dagen är ju inte slut en men endå..
 
Jag har inte gjort något speciellt . Har varit i stallet . Vi släppte ihop Totte och Ace idag . Och det funkade bra :) . Fanny red lite i paddocken ,jag fotade lite med hennes mobil. Hade inte med kameran . Nu har vi ätit lite sen snart ska vi tillbaka till stallet .
 
Johanna ska raka Totte . Han rakades ju inte för så länge sedan . Men hans päls växer så jag vet inte vad,isbjörn<3 . Men idag ska allt bort så han inte svettas så mycket . 
 
Mer bloggning kommer under dagen :)Så kolla in här nå fler gånger .Vart ju ingen bloggning imorse . Hann gjorde jag . Men hade ingen ork . Ville hellre åka till stallet till min fina ponnii ;) . 
 
Men senare under dagen/kvällen kan ni räkna med många inlägg . Förresten ,vad vill ni läsa om ? . Så kan vi gå efter era önskningar när vi skriver inläggen . Annars vet vi ju inte om ni gillar inläggen vi skriver .. 
 
Fin ponnyn och fin hunden <3
 
 
 




Ingen söndagsångest..

Postat den: 2013-10-27 @ 21:07:38 | Allmänt | Kommentarer (4)

Ingen söndagsångest ikväll . Bara för att det inte är skola imorgon..Annars brukar jag få lite ångest ,hihi ;)

Idag red jag ut runt nedre rundan barbacka . Totte var pigg och glad som vanligt . Vår fina kille ! Han var lite busig,men han var riktigt fin . 

Sen så gick vi på GIF match med Tuva. Där träffade vi Clara,Ebba,isac,Johan och Jonathan . Och då var vi med dom också  . Vi hade jättekul . Dessutom vann giffarna med 4-0 . Grym :D

Dom spelade sååå bra . Det vart en del skrik . Hihi . Nu sitter jag i soffan ,har sett på solsidan ,lite roligt . Nu ska jag fortsätta att ha söndagsmys.
Har ni också lov i veckan så ni kan slappna av ? 






Höstlovsplanering !

Postat den: 2013-10-27 @ 14:00:00 | Filippa | Kommentarer (1)

Måndag 

Har inga speciella planer för morgondagen . Stallet,vet inte vart vi ska rida . Sen kanske vara med någon kompis 
Men planerna kan ju ändras . Men inget speciellt står på schemat för morgondagen . 
 
Tisdag

Ska ha något speciellt på hoppträningen . Vi ska samlas 09.30 Ha teori samt rida . Ska vara där väldigt länge . 
 
♥Onsdag 
 
Nån fotbollscamp ,det är giffarna som har det .Det är typ "en dag som ett proffs"  .Och sen ska vi till stallet och sen ska vi ha en hallowenövernattning på klubben . 
 
♥Torsdag
 
Träning på SRK . Den börjar klockan 14.00 . Och då är det hoppning .Sen kanske vi är med någon kompis . 
 
♥Fredag
 
Inga speciella planer ,stallet till min älskling och kanske vara med någon kompis . Kanske vi hälsar på Sham och Nelson. Saknar dom ! . 
 
♥Lördag
 
Inget speciellt ,rida en uteritt . Och vara och pyssla på i stallet . Smörja utrusning och fixa allt sånt. Mysa i stallet och vara där typ hela dagen . 
 
♥Söndag 
 
Klubbmästerskap på SRK (hemmaklubbem ) . Kommer bli askul . Jag hoppar en LC och Fanny en LC.Jag och Totte ska vinna KM .Vinnarskalle . Bästa ponnyn♥
 
 
 
 
 
 
 

Film från ridpasset i fredags ..

Postat den: 2013-10-27 @ 09:59:03 | Totte | Kommentarer (1)

 
 

Välkommen söndag !

Postat den: 2013-10-27 @ 09:58:09 | Filippa | Kommentarer (0)

Godmorgon!
 
Nu sitter jag i soffan med datorn och mobilen bredvid mig . Håller på att planera lite inlägg och sånt. Välkommen söndag förresten. Igår var det en jättebra dag . På kvällen var vi ju på polar .Det var verkligen superkul. Där var vi med Tuva,Tess och Alva<3. 
 
Idag har vi inga speciella planer ,eller jo ,lite . Nu på morgonen vet jag inte om vi ska till stallet . Klockan 14.00 ska vi gå på gifmatch med Tuva . Klockan 18.00 har vi stallmöte. Och då vet jag inte om vi ska rida och fixa allt då eller om vi rider nu på morgonen och mockar,fyller vatten osv sedan . Fårse ! 
 
Hoppas ni ockå får en riktigt bra dag,filmen från ripasset i fredags kommer snart . 
Är verkligen supertaggad till bloggen nu. 
 
Har massa inlägg jag vill skriva nu . Hoppas ni kommer gilla det finisar :D