2014-02-22 @ 22:08:09 / tankar

Kvällsfundering !

Egentligen ,varför har man bett ?
 
Är det för att ha kontroll på hästarna ? Eller , så är det väll egentligen inte ... Man kan ju ha kontroll utan bett också , varför stoppar vi in ett bett i våran hästs mun . Egentligen varför ? Samma med nosgrimma , varför har man nosgrimma på hästen ? För att det inte ska kunna öppna munnen. What  , det är liksom hur konstigt som helst . Man kan ju undra varför dom flesta har både bett och nosgrimmor. Bett har ju dom flesta när dom rider , ni måste hålla med om det ? . 
 
SKA rida i repgrimma nån dag  , prova . Alltid värt ett försök , hästen kanske blir såå fin i det . Går klockrent , vem vet ? Eller så springer den iväg och man får ingen kontroll , kontrollen ska inte vara bettet . Så egentligen borde det inte vara så stor skillnad , bara mycket skönare för hästen . Tuulie på dressyrponny.se provade utan bett, i repgrimma . Och hennes häst var jättebra i det . Skulle vara kul att prova det , ska göra det nån gång i paddocken .Totte kommer säkert älska det -
 
Tänk er själva att ha ett bett i munnen , skulle alldrig stoppa i det i min mun. Och man vill ju inte heller stoppa in det i hästens mun, som sagt så ska jag ´prova rida i repgrimma. Då kommer självklart film .
 
Om det funkar kommer jag inte rida i bett hela tiden ,men nån gång i bland . Huvudsaken är ju att man inte drar i hästens mun . Tänk på det alla ,tänk på vad du skulle känna om nån drog i din mun  . 
 
Lite flummigt inlägg kanske , men var bara en sån liten fundering . Nån dag ska jag bannemig testa att bara rida i grimma och grimskaft :) 
 
Vad tänker ni om det ?
 
//Filippa
Tjejer , "ni kan väll bju ?"
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: