Titta vilka vi träffade idag..

Postat den: 2014-11-30 @ 20:24:22 | Allmänt | Kommentarer (0)


Idag på mässan shoppade vi en hel del , vi träffade även några kända dressyrmänniskor . Nämligen duktiga Charlotte Haid bondergaard och hennes kille . Det var jättekul att träffa dom , nu sitter vi på läktaren och tittar, som vi även gjort i några timmar :) hörs mer senare . 

Trötta shopping ben!

Postat den: 2014-11-29 @ 22:04:14 | Allmänt | Kommentarer (0)

Idag har vi shoppat nästan hela dagen , även kollat på hovstallet och sånt. Fick med mig lite saker hem , vi kommer visa allt vi köpt på måndag . Är i allafall jättenöjd :) . Vi har även varit ute och ätit gomat, mums. Nu har jag bytt om till myskläder och vi ska mysa lite , lördagsmys.  Benen är lite slut när vi gått så mycke , tur man har bra benmuskler :). 

Hörs mer senare ! 
//Filippa 




Stan idag !

Postat den: 2014-11-29 @ 13:49:30 | Allmänt | Kommentarer (0)

Imorse när vi vaknade åt vi frukost sedan gick vi och fixade oss + bytte om.  Åkte sedan till stan , en galleria . Vi gick där ett tag, nu är vi på hovstallet. Ska vara där ett tag, sedan ska vi tillbaka till gallerian och shoppa . Sedan ska vi äta middag ute , mysigt . 


En bild från igår innan vi åkte till Stockholm, när jag red småtte. 

Bra em/kväll.

Postat den: 2014-11-29 @ 00:45:47 | Allmänt | Kommentarer (2)

Hej på er alla ! 

Vi kom fram till Stockholm runt 20 i 9
6. Det var jättemysigt på vägen ,vi åt massa godis , McDonalds , pratade osv. När vi kom fram packade vi upp allt och bytte om . Åkte sedan till friends, showen började klockan sju. Efter hoppningen gick vi en stund på mässan, vi hann absolut inte kolla hela, men kollade på lite av det vi ville ha . Vi ska ju dit på söndag också , då ska vi gå på mässan hela dagen .

Vi träffade även Nellie Berntsson och Tyra Sjöstedt. Jättekul , vi tog kort med dom och så . Senare åt vi lite mat och så, det har varit jättekul . Vi åkte sedan taxi tillbaka dit där vi bor , bytte om och fixade oss . 

Följ mig och Fanny på insta, där lägger vi upp mer . Jag heter filippaenstrom och Fanny fannyenstrom. 

Hoppas ni haft en bra dag , hörs imorn. Godnatt <3 





Dagens ridpass

Postat den: 2014-11-27 @ 23:31:37 | Fanny | Kommentarer (0)

Hej på er alla glada! 

Idag red jag till ridhuset och red lite dressyr där. Han var väldigt pigg från början, men skritt jobbade han väldigt mycket, så han vart lungn. 

Gjorde några Skänkelvikningar, ställde och böjde i båda varven. Och efter ett tag började jag trava. Travade först bara lite runt ridhuset. Böjde honom och sånt där i båda varven. Sen red jag lite på volter och såntdär. 

Sen fick han skritta ett litet tag. Sedan jobbade jag han lite i skritten och därefter började jag trava. Jag bytte varv lite då och då. Gjorde lite tempoväxlingar, förlängd trav osv. Han var jättefin. 

Sedan till galoppen så började jag med att galoppera på en volt. Böjde och ställde han litegrann. Sedan gjorde jag samma i andra varvet. Gjorde lite tempoväxlingar även där. Sen galopperade jag han runt på långsidan.

Sedan efter jag hade galopperar i båda varven gjorde jag lite galoppombyten. Han kändes jättebra. Skrittade lite. Sen tog jag någon galopp till. 

Sen travade jag av honom och satt sedan på han alla reflexer och även alla mina reflexer, pannlampa osv. Och red upp till stallet Totte står i. 

Nu ska jag sova , imorgon är vi lediga från skolan, eftersom vi åker till Stockholm. Kommer komma massa inlägg där då. Också finns det ju ett inlägg lite längre ner där vi har skrivit när vi kommer vara på Horseshow och hur länge vi kommer vara i Stockholm osv. Hoppas att vi ses där! :)

En liten bild från idag. Bästa ponny

/Fanny 



Julpyntat stallet !

Postat den: 2014-11-27 @ 23:28:39 | filippa | Kommentarer (0)

Idag efter Fanny red Totte så julpyntade vi lite i stallet . Vi är ju i Stockholm i helgen , åker imorgon . Så då passade vi på att fixa det idag , vi kommer säkert julpynta lite mer eftersom . Men det vart mysigt tycker jag . <3 

Julia , hon som ska ta hand om Totte medans vi är i Stockholm var även och kollade idag. Hon har även gjort det en annan gång , så hon vet rutinerna liksom . Hon ska fixa åt Totte och gå ut prommisar. Det är mammas jobbarkompis . Hon ska ta hand om Totte lördag och söndag . Imorgon åker vi till stallet före vi åker mot Stockholm . Och på måndagen åker vi till stallet efter Stockholm . 

Resten av kvällen har vi packat och så, taggat inför Stockholm . 

Fanny kommer skriva om ridpasset strax . Nu ska jag sova , sov gott ! Mobilinlägg kommer självklart under helgen. Hoppas vi ses nån dag i huvudstaden :) 


Lite av julpyntet :) 

//Filippa 

Plugg sedan natti..

Postat den: 2014-11-26 @ 22:30:15 | filippa | Kommentarer (0)

Nu har jag pluggat lite, har läxförhör imorgon . Min fina katt Tyson hjälpte även till, nu ska jag hålla på med mobilen ett tag sedan sova.  

Godnatt




Glögg,lussebullar m.m i stallet!

Postat den: 2014-11-26 @ 21:07:37 | Filippa | Kommentarer (0)

Idag när vi kom till stallet köpte mamma med sig en pizza till mig henne och Fanny. Stallmiddag, sedan började jag fixa och borsta Totte. Mamma och Fanny fixade stalljobbet. Jag red ut en liten tur i skogen med Anna och hennes häst Konrad. Vi tänkte att vi skulle rida i alla gångarter,men det vart inte så. Vi red övre rundan , underlaget är verkligen inte de bästa .Snare sämst typ, hårt och gropigt. Jag skrittjobbade Totte lite och så , en lugn liten tur i mörket fick det bli. Det är mysigt det.
 
Efter det så borstade jag av Totte ställde in han i boxen , han fick lite em hö . Sen gick vi alla i stallet in till fikarummet , vi skulle ha ett litet möte. Vi drack glögg, åt lussebullar,pepparkakor och massa annat gott. När det var färdigt gick vi och nattade Totte. 
 
Nu ska jag dricka lite te ,och plugga lite . Sedan är det dags för att dejta kudden . 
Hoppas ni haft en bra dag , hörs mer antingen sen eller imorgon. 
 
Fina Totte och Sassa ♥
 
//Filippa
 
 
 

Läsarfråga!

Postat den: 2014-11-25 @ 21:23:56 | Filippa | Kommentarer (2)

Har ni era hästar på lösdrift eller står dom inne på natten och så ?
Och varför ? 
 
Totte står inte på  lödsdrift , han står i hagen från 7,8 eller 9 på morgonen och går in mellan fyra/fem . Han står inne på natten och det gör dom andra i vårtat stall. Varför är väll för att vi tycker att det känns tryggast att ha dom inne på natten. Också är det ju mysigt för dom att få gå in och sova . Det verkar också ganska mysigt att ha dom på lösdrift men jag vill ha Totte inne på natten och sånt. 
 
//Filippa
 

Duktig Totte idag !

Postat den: 2014-11-24 @ 22:31:20 | filippa | Kommentarer (1)

Idag red jag lite dressyr i ridhuset . Vi var alldeles ensamma i stora ridhuset för det mesta.Superskönt är det . 

Fanny la även fram en bom som vi kunde trava/ galoppera över . När jag kom ner till ridhuset skrittjobbade jag Totte, han kändes lugn och fin .Travade i båda varven , på fyrkantsspåret, volt , serpentiner m.m. Shiiit säger jag bara , Totte var lugn , lyssnade på mig super och det kändes super. 

Travde över lite bommar i båda varven , han lyfte på benen fint . Gjorde även lite sidvärsrörelser, han flyttade kanon bra . Gjorde mycke tempoväxlingar, fin även då. Han gjorde några travökningar som var jättebra . Jag skrittade på lång tygel lite mellan varven . 

I galoppen gjorde jag lite samma saker , galoppera över bommen , red på volt
+ fyrkantsspåret , galoppombyten m.m . Han var fin , som finast var han i vänster varv. 

Han gillar vänster varv mer , det är hans starka sida . I höger vart han mer icke arbetsvillig eller vad man ska säga . Åkte ut lite med bakdelen och så , men det vart bara bätte och bättre . Travade sedan av med ganska lång tygel så att han fick sträcka på sig . Skrittade sedan hem i regnet, hatar att det regnar .. Det ska snöa . Jag är i allafall supernöjd över Tottesmåtte <3 Vi red i lite över en timme .




Lös sko!

Postat den: 2014-11-23 @ 21:59:06 | filippa | Kommentarer (0)

Idag så skulle vi hoppa i ridhuset med Totte , men när Jag borstade Totte och kratsade hovarna , så var en av hans fram skor alldeles lös. Så himla typiskt , vi som var så sugen på att hoppa. Sånt är livet, hovslagaren kommer imorgon så han ska få en ny, den är verkligen superlös. 

Filippa fixade allt stalljobb medans  jag borstade honom . Efter det gick vi ut en prommis med Totte , en mysig och kort promenad . Sedan ställde vi in han i boxen med en dutta hö . Så han stog och myste , vi följde med Hedvig till ridhuset och kollade när hon red, sen gick vi upp till stallet igen pussade och sa hejdå till Totte. 

Hedvig följde med oss hem , vi var med varann ett tag och sedan kom hennes mamma och vi planerade inför Stockholm resan , jag är så himla taggad. 

Hoppas ni haft en bra söndag , hörs imorgon . 




Fem hööks favvosar!

Postat den: 2014-11-23 @ 15:38:43 | filippa | Kommentarer (0)

Tänkte börja med att varje söndag ska vi lägga ut fem favvosar , idag från hööks.Nästa vecka är det något annat. Självklart gillar man ju fler saker en fem,det blir ju tråkigt om det blir för mycke. 
 
 Först är det ett par ridbyxor , dom är väldigt sköna och snygga. Jag tycker dom är skit fräna. I like them ,dom kostar runt 549 kr tror jag. 
 
Sedan är det ett par sköna och mysiga ridvantar, ett + är ju att det är reflex så man syns bra. Dom är ju rosa, då är dom extra snygga. Dom kostar runt 149 kr tror jag. 
 
Sedan så är det en mysig grimma , det finns en rosa också. Totte har svart, det är massa hjärtan runt hela.Den är jättesöt tycker jag , passar Totte bra. 
 
Näst sista saken för detta inlägget är ett lila schabrak , det står "no guts no glory" på det . Bra citat, schabraket är jättefint tycker jag. De kostar 199 kr . 
 
Nu har vi kommit till de sista , det är ett par vinterridbyxor. Dom är jättevarma och sköna , dom är skodda och det är reflexer på kanterna . Jag andvänder dom varje uteritt på vintern. Älskar dom, vet inte om dom säljs fortfaranade (just den sorten vi har) . Vet inte heller vad de kostar . 
 
//Filippa
 
 
 
 

Godmorgon alla glada!

Postat den: 2014-11-23 @ 10:37:42 | filippa | Kommentarer (0)

Godmorgon på er alla glada,godmorgon på er sura också.
 

Jag och Fanny vaknade vid 08.45. Nu sittet vi med varsinn dator och kollar runt lite på internet. Vi ska strax gå och göra iordning lite frukost. Mellan 11-halv tolv ska vi åka till stallet.Vi ska hoppa lite i ridhuset,det är ju vila ifrån hoppträningarna nu,det har även vart det i ungefär två veckor. Så nu var vi lite hoppsugen,så Fanny ska hoppa Totte i ridhuset. Det är fritt att hoppa i ridhuset mellan 11-14 på söndagar. 
 
Efter stalle ska vi hem och äta middag sedan kommer Hedvig och Susanne till oss och då ska vi prata om stockholm resan lite,alltså stockholm horse show . Idag är det en vecka kvar till 1 advent, och det kommer vi "fira" i Stockholm. Nästa helg ska man även ta fram lite julsaker , vi kommer göra det på torsdagen eftersom vi är i Stockholm hela helgen. På torsdag ska vi även julpynta stallet, mysigt. Ni kommer självklart få se bild på det . 

Jag vill att det ska komma mer snö , det är ju faktiskt bara typ 4 veckor kvar till julafton . Nu är det lite lite vitt på marken , men jag vill ha mycket snö jag. Har ni snö hos er? 

Hörs mer senare ,ska gå och fixa fika nu.Ha en jättebra dag :) 
 
/Filippa 
 
 



Långtur idag

Postat den: 2014-11-22 @ 23:04:22 | Fanny | Kommentarer (0)

Hej på er alla glada! 

Idag red jag ut på en långtur med Linn och Knubben. Vi red i ungefär 1h och 25min. 

Vi red på en väg som man kan rida jättelångt på.Vi skrittade först, såklart, i typ 15min. Sedan så travade vi en stund, sen galopperade vi. Vi travade och galopperade mest hela vägen ändå tills vägen var slut. Båda ponnysarna var jätte duktiga.

 När den vägen var slut så vände vi. Och travade och galopperade nästan hela vägen då också. Racade lite och såntdär. 

Öronen spetsade frammåt. Totte tyckte det var superroligt, och Knubben. Och självklart jag och Linn också;) Totte älskar verkligen att galoppera ute och bara mysa på.

Sen travade vi av dom lite med långa tyglar så dom fick sträcka på sig. Sedan skrittade vi av dom påvägen hem i ungefär 20minuter. 

Men det var en jättemysigt tur. Älskar verkligen att rida ut långa uteritter, och speciellt när det är ljust ute också. 

Bästa ponnyn innan vi red iväg. 

/Fanny

Tacomys!

Postat den: 2014-11-22 @ 18:20:25 | filippa | Kommentarer (0)