Ridningen denna vecka| sista april

Postat den: 2015-04-30 @ 12:04:10 | Allmänt | Kommentarer (0)



I lördags var det ju hopptävling, som Fanny precis skrivit om. Nu hade jag tänkt att skriva vart vi ridit den här veckan. 

Söndag: 
Jag red ut nedre/övre rundan i alla gångarter. Bara myste på i alla gångarter, inge jobb eller så utan bara mys. Red barbacka och bettlöst. 

Måndag: 
Fanny red ut med en tjej som heter Wilma, skrittade ut i ca 1 timme. Bara skrittmys:) 

Tisdag:
Hoppträning på klubben, gick bra. Totte hoppade fint och var pigg och glad, film kommer om ni vill ha det. Men vi gjorde lite olika övningar. 
 
Onsdag: 
Igår så red Fanny ut nedre/ övre rundan barbacka. I alla gångarter. 

Och idag är det torsdag, sista dagen denna vecka i skolan för vår del. För att vi är lediga imorgon som alla andra är, då det är 1 maj. Skönt, men dom flesta skolorna är lediga även idag;). Men idag ska jag rida lite dressyr i paddocken, lite trimm då vi har dressyrtävling imorgon. Lagdressyr, div 2 omgång 2. Alltså LB:1. Jättetaggad, satt när vi har ridit så ska såklart allt i stallet fixas, + att vi ska göra totte lite extra fin, han ska duschas, få knoppar m.m.

Blir verkligen en heldag imorgon, sista ekipaget som tävlar rider 18.25 , och efter det är det prisutdelning m.m. Idag ska vi även ner på majbrasan och sånt. Lite kortfattad info, ha en fortsatt bra dag:) 
Har gjort om mitt rum, supernöjd och det vart jättefint. Vill ni ha bilder?

//Filippa 




Lördagens tävlingsresultat| Fanny&Totte

Postat den: 2015-04-30 @ 12:02:53 | Fanny | Kommentarer (0)

Hejhej! 

I lördags var det ju tävling på östjämten, första utetävlingen för iår. Jag tävlade LC . Har inte orkat skriva om det, men idag Torsdag så skriver jag om det. Det tar 1,5-2timmar att åka till östjämten från oss, iallafall med hästtransport.  

Men iallafall först var vi där och bara kollade lite, för vi hade gott med tid på oss, sen när banan var öppen så gick jag banan, banan var bra. Sen så gick vi upp till transporten. Mamma och Filippa fixade Totte och jag mig, eller ja satt på mig hjälp och väst och allt sånt. 

Sen red jag fram,det var framridning ute och framhoppning inne. Men jag skrittade väldigt länge med långa tyglar, sen jobbade jag han lite i skritten,började trava. Travjobbade och ställde han mycket, efter ett tag så galoppjobbade jag honom. Red i alla gångarter, serpentiner osv. Sen när jag fick gå in på framhoppningen började jag med att trava runt i båda varven, galopperade lite. Sedan hoppade jag lilla en gång i varje varv,superduktig! 

Sen tog jag räcket 1gång, det var ett superfint språng verkligen,likadant på oxern, en gång tog jag den och det vart ett super språng. Travade lite sen så gick jag ner till banan och skrittade runt, när dom ropade in mig så gick jag in. 

Jag var väldigt taggad, började trava lite och sen när jag fick startsignal så fattade jag galopp och började hoppa, superfint språng på första hindret, andra också, och tredje, han sög verkligen tag i hindrerna och hoppade super, sen när jag kom mot fjärde hindret mjöd han och kom superbra,men vi fick ett stopp,kom igen och det vart ett stop igen,sen kom jag igen och då hoppade jag och då vart det faktiskt ett bra språng,femman hoppade han också superbra på och sen fick vi tyvär ett till stopp på hinder nummer 6. Så vi vart ju uteslutna eftersom det var 3stopp,men han var lite tjurig. Men man kan aldrig vara sur på honom för att han är så himla söt och snäll och ser ändå lika glad ut,lillgubben. Men så kan det gå ibland och nu taggar vi om tills nästa tävling, han fick ändå massa godis och pussar efteråt! 

Hörs senare/Fanny

Nu kör vi!!

Postat den: 2015-04-25 @ 07:59:35 | Allmänt | Kommentarer (0)




Pizzamys & stallfix

Postat den: 2015-04-24 @ 22:43:57 | Allmänt | Kommentarer (0)

Hallå på er alla :))

Fredagkväll och egentligen ska jag nog sova nu, men men. Efter skolan idag åkte vi till stallet, såklart. Fixade allt åt Tottz,Fanny red ut i alla gångarter och vi packade och smorde/fixade allt inför morgondagens hopptävling i östjämten. Klippte Tottes man, svans och pannlugg, lite små pyssel helt enkelt. Älskar att förbereda inför tävlingar. 

Påvägen hem köpte vi massa gotta till fredagsmyset, åt pizza och sen såg vi på serier och lets Dance hela kvällen. Najs!! Hörs imorgon under tävlingsdagen:) 



//Filippa

Igår torsdag

Postat den: 2015-04-24 @ 07:36:36 | Allmänt | Kommentarer (0)

Igår (torsdag) hade vi ingen riktig skoldag, vi hade fair play DM, i fotboll med klassen. Spelade massa matcher mot andra skolor m.m. Det var jättekul och det gick jättebra för vårt lag. 

Direkt efter det så åkte vi till stallet, jag och Fanny fixade allt åt Tottz, såklart. Sedan fixade vi även allt åt Irre, en ponny i stallet. Red Totte och Fanny Irre. Vi red ut en en rolig, mysig och långtur. Mycket skritt trav och galopp. Totte var superduktig i allafall, han älskar att få vara ute och mysa på. 

Efter stallet åkte vi på fotbollsträning, hade träning i 1,5 timme och efter det hade vi spelarmöte med laget. När vi kom hem så fixade jag lite i mitt rum då vi håller på att göra om det. Och sen duschade jag och fixade mig för kvällen helt enkelt. 

Idag är det fredag, superskönt! Skola på schemat och efter det stallet och fix för morgondagens tävling. 

Hörs mer under dagen //Filippa




Dagens hoppträning. Fanny&Totte

Postat den: 2015-04-22 @ 22:40:39 | Fanny | Kommentarer (0)

Hej,längesen sist, men nu ska vi skärpa oss och börja blogga igen. 

Men idag var iallafall första hoppträningen utomhus för oss, så himla roligt var det. Både jag och totte tyckte det. 

Först red vi fram lite fritt i alla gångarter, totte var jättefin och väldigt pigg. Gjorde halvhalter , lite tempoväxlingar och ställde och jobbande han. 

Sen när vi började hoppa gjorde vi massa övningar, svårt att förklara allt vi gjorde, men allt finns på film, och filmen kommer att komma upp imorgon, för att jag skriver från mobilen nu så då funkar det tyvär inte att överföra videon, utan det funkar bara från datorn.

Men jag är iallafall superduper nöjd med Totte från idag, superfina språng och jag är såå himla taggad för i helgen, tävling i Östjämten och det är första utetävlingen för iår för mig, så det ska bli superoligt. 

Men filmen kommer att komma ut imorgon, lovar er!! Men ni får nöja er med 2 screenshots från filmen från idag på träningen, finaste och bästa totte. 



/Fanny 

Dålig uppdate

Postat den: 2015-04-22 @ 22:10:28 | Allmänt | Kommentarer (0)

Inte varit bra uppdate på bloggen på ett bra dag, har helt enkelt inte haft lust alls och inte tid heller. Men det har inte hänt så jätte mkt speciellt, men många bra och mysiga rispass iaf. Alla nationella prov för i 6an är över vilket känns skönt, ca 52 dagar till skolavslutning och 54 tills vi åker utomlands. Najs?? Ja. Hopptävling på lördag, agria cup omgång 1, kul. Fanny och totte ska hoppa LC. 

Första ute träningen idag (onsdag). Fanny skriver om det ikväll. 

Nu kommer vi försöka börja blogga som vanligt igen i allafall, kväll kommer det utvärdering om dagens hoppträning för Fanny & Totte. 

IGÅR VAR DET RIKTIGT SOMMARVÄDER, 22 GRADER! SUMMER TYP<33


Igår var vi och åt pizza med en kompis som heter Ebba i värmen. 

//Filippa 



Rallylydnad i torsdags

Postat den: 2015-04-11 @ 21:52:47 | Allmänt | Kommentarer (2)

I torsdags hade vi en speciell aktivitet på klubben, som en liten rallylydnadstävling med olika stationer. Totte gjorde "banan" en gång med mig & en gång med Fanny. Superkul aktivitet var det iaf, tänkte visa lite bilder & sammanfatta lite kort vad vi skulle göra på varje station. 


Skänkelvikning vid bom. 


Upp med frambenen på en pall i 10 sekunder & sedan gå över. 


Visa häst vid hand med öppen sida mot dommaren. Även visa häst i skritt och trav. 


Hoppa tillsammans, ingen bra bild men fick inte till nån bra schreenshot från filmen. 


Rygga mellan bommar två gånger. 


Gå igenom plastdraperi. 


Gå över en vattenmatta.


Och slalom mellan hinderpynt. 


Gå runt höpåsar, morötter och massa gott. 

Ingen av dessa stationer var nån konst för totte, coolingen våran:D världens bästa Tottz

//Filippa 

Fredagens, halsring, lov, stugan m.m

Postat den: 2015-04-08 @ 13:38:15 | Allmänt | Kommentarer (1)

Sry för vår uppdate senaste tiden. Den har varit som den varit, har inte haft nån lust alls. I fredags red jag ett kanon pass i paddocken, dressyr. Allt satt klockrent, verkligen. På lördag och söndag red/skötte Hedvig om Tottz då vi var bortresta. Superkul hade vi i vår mysiga stuga. På måndag så red jag med halsring på totte för första gången. Vilket gick så himla bra, totte är verkligen världens bästa. Red i alla gångarter så och det var sååå kul. I tisdags (igår) så red Fanny en skrittur nedre/övre. Supermojjsigt! Och hovis var även där så han fick nya skor osv. 

Idag var det hoppträning. Skriver om det senare. Har hänt massa kul på lovet än sålänge. Vart med kompisar, övernattningar och massa mer. 

Ha det bäst :))





PÅSKLOV och mkt mer..

Postat den: 2015-04-02 @ 22:37:49 | Filippa | Kommentarer (1)

Idag fick vi påsklov, how nice???
 
Så himla skönt, och framförallt kul. Få göra saker som är kul , stallet hela dagar osv. Finns det nått bättre en det? Idag slutade vi 13.00 efter en lugn dag, såg på film och åt chips, typ:)) Dagens skoljobb, enligt mig ganska kul och lätt ;) Eller vad tycker ni? 
 
Åkte sedan till stallet, fixade allt där. Hade "påskjakt", ganska många småbarn i stallet som har ponnysar. Så jag och Fanny fick godis, och en svart grimma som det står Totte med ljusrosa text. Vi fick det av Liiza och Elin, två vuxna i stallet. Alla ponnysar i stallet fick en varsinn grimma, olika färger på texten.Och Totte fick då ljusrosa, hans favvo färg. 
 
Ridpasset idag går vi till nu. Jag red ut bettlöst med en pigg och glad Tottz. Jag red ut med Anna, en som står i vårt stall. Vi red i ca 1,5 timme. Mycket trav och galopp, och såklart skritt. Supermysig och rolig tur, älskar uteritter. Efter turen så borstade jag Totte, kratsade hovarna och borstade manen/svansen. Det vanliga, såklart. Sköljde sedan Tottes ben från all lera och skit. Maserade in liniment och bara myste på med världens bästa, älskade och finaste ponny♥ Smörjde även sadeln, om ni ville veta;) 
 
Nu på kvällen har vi varit och fikat hos Denise, jättegott och mysigt. 
 
Bild på grimman, fin va??
 
//Filippa
 
 

Är med och tävlar!

Postat den: 2015-04-01 @ 10:40:13 | Allmänt | Kommentarer (0)

Är med och tävlar om ett Rambo mickhelm träns hos nouw.com/Josefinstromberg. Superfina träns, vi har kikat på sånna ett bra tag och det skulle vara kul att vinna. Vi har tänkt att köpa det, men det skulle vara såå kul och mkt bättre om vi har chansen att vinna det. #rambombj