SPORTLOV

Postat den: 2015-02-28 @ 20:19:16 | Allmänt | Kommentarer (0)

Ursäkta,ursäkta och ännu en gång ursäkta. Vi har inte alls varit speciellt social här på bloggen denna veckan,har inte allss haft lust och inte tid. Men vi har bara haft en helt vanlig vecka. Stallet varje dag, skola och fotbollsträningar. Kommer inte skriva om ridpassen som vi missat att skriv om denna veckan, Fanny kommer bara skriva om hoppträningen i onsdags. Den kommer hon att skriva om senare ikväll eller imorgon. Och igår vilade Tottesmåtte, en liten prommis gick vi på. 
 
Igår (fredags) fick vi i allafall sportlov, sååå himla skönt med lov. Dom flesta har haft det redan men nu har vi vårat. Igår när vi slutat åkte vi till stallet , och efter vi varit i stallet var vi med kompisar och hade sleepover. Supermysigt och kul. Vi gick och la oss ungefär tre, eller vi sommnade tre på natten. Men ställde väckarklockan på åtta på morgonen. Jag vaknade till och med innan, så jag var pigg. Vi alla var pigga :D . Vi gick på mcdonals och åt frukost. Och sen spelade vi fotboll med massa andra. Åkte till staller runt 14.30, fixade allt där. Red ut en långtur med Anna , vi busade på en massa. Underbart väder ute hela dagen. Travade och galopperade mest hela tiden, Totte tyckte det var såå kul och öronen var spetsade frammåt hela tiden. 
 
Imorgon har vi dressyrtävling på klubben , en klubbdressyr. Jag och Totte ska rida LB:1 , är väldigt taggad och hoppas att det kommer gå superbra. Taggad är jag i allafall, vi ska upp imorgon och släppa ut hästar + fixa allt i stallet och fixa Totte lite extra snygg inför tävling. Knoppar ska han självklart ha ;) . 
 
Nu ska jag mysa mig ner framför soffan och kolla på melodifestivalen , vilken hejar ni på?
 
//Filippa
 
Ni får en bild på mig tillsammans med bästa Millis♥
 

Lugnt för Totte Idag!

Postat den: 2015-02-22 @ 22:54:56 | Allmänt | Kommentarer (3)

Idag vaknade jag av mig själv vid halv nio. Gick upp och duschade, gjorde frukost på sängen till mamma också
åt jag och Fanny frukost. Gav vår hund mat och gick ut med henne. Fixade oss och sedan åkte vi till Marie, då hon fyllde 13 år idag. Gav henne pressenter, fikade åt lunch och gjorde lite allt möjligt. Åkte sedan till stallet, fixade allt där. Fanny red en barbackatur bettlöst i skogen med Totte, myste på lite i alla gångarter. Suprrmyisgt i vårsolen. Våra kusiner kom hem till oss och vi åt middag och myste på, dom är på besök från Stockholm :) 

Det var lite kortfattat vad vi gjort idag, imorgon är det måndag=Skola. Sista veckan innan lov, vill ha lov NU. 

Hade bra //Filippa


Bild från tävlingen igår<3

Dagens tävlingsresultat!

Postat den: 2015-02-22 @ 00:53:16 | Allmänt | Kommentarer (0)

Idag hoppade jag LC på Timrå, men vi var där innan för att Hedvig åkte med oss och hon tävlade LD. 

Jag skrittade fram Totte länge, då vi hade lång tid på oss. Men det var väldigt mysig då "vårsolen" sken. Gick sedan banan ett par gånger så jag var säker på den. Innan jag fick gå in på framhoppningen så skrittade och travade jag SmåtteTott lite ute så att han skulle hålla sig varm och inte bli stel. 

När jag sedan gick in på banan började jag hoppa fram, ett språng på varje hinder. Och shit vad han hoppade, han hoppade så fint, trampade inte in på ett enda hinder och det kändes så bra. Han var väldigt pigg och stark också ;). 

Inne på banan hoppade han också fint, fick ett stopp på hinder nr 5. Som var helt onödigt, han skulle kunna hoppa det, lätt. Han kom rätt och allt, tur han är bäst endå. Resten av banan hoppade han bra på. Jag är nöjd över min finaste Totte, dock vart jag lite irriterad över stoppet för det skulle vi kunna klara oss utan. Men men, han är somsagt bäst och sötast endå;) 

Imorgon kommer det troligtvis bilder från när jag hoppade inne på banan. Bropå när jag får dom. Här har ni en bild på mig,Totte,Natta och Sassa <3 

//Filippa 

Nu far vi mot Timrå!

Postat den: 2015-02-21 @ 07:43:57 | Allmänt | Kommentarer (0)




Taggad för morgondagen!

Postat den: 2015-02-20 @ 21:43:07 | filippa | Kommentarer (2)

Imorgon är det säsongens/årets första riktiga tävling. Och den är på Timrå, jag ska hoppa LC. Vilket motsvarar 80 cm. Ikväll/ i eftermiddags så fixade jag Totte inför morgondagen. Jag gick på en prommis, bara myste på. Fixade honom och han blev knoppad, smorde och gjorde all utrusning fin. Packade allt och gjorde det fint:). Så imorgon åker vi till stallet tidigt på morgonen. Är verkligen supertaggad. Vi hörs innan tävlingen imorgon, och efter med resultat:) . Så håll koll.




Studiedag idag

Postat den: 2015-02-17 @ 22:37:37 | Allmänt | Kommentarer (0)

Idag har vi varit lediga hela dagen från skolan, då vi har haft studiedag. Så himla skönt!! Har haft en bra dag och har gjort mycket. Hade lite sovmorgon imorse, åkte till stallet runt elva. Fixade allt åt Tottesmåtte och han fick en välförtjänt vilodag. Mysigt <3 . Åkte sedan hem och åt McDonalds, och det är gott som vanligt. Resten av dagen gjorde jag inget speciellt, åt middag och runt 6 åkte vi och spelade fotbollsmatch. Vårt lag vann med 3-1 och vi spelade superbra :) Åkte sedan hem och duschade, åt kvällsfika och allt sånt. 

Hoppas ni haft en grym tisdag, godnatt sov gott. 

//Filippa 




Så himla fin idag!

Postat den: 2015-02-16 @ 23:09:22 | Allmänt | Kommentarer (0)

Idag red jag i ridhuset på Totte, innan jag red och borstade Totte så fixade jag och Fanny klart allt i stallet åt Roggebus. Jag jobbade mkt bommar och sådant, lite markarbete kan man säga. Travade och skrittjobbade när jag kom ner till ridhuset. Lite på volt och fyrkantsspåret, gjorde halter vid olika bokstäver. Sen så började jag att trava på volt över en bom. Travade över alla volter då dom låg som på en serpentinbåg. Flyttade han mellan bommarna, han var superfin och lyhörd. Jobbade mycket galoppjobb, över bommar på volt och flyttade han mellan bommarna även i galopp. Galopperade över bommarna på serpentinen och bytte galopp mellan varje och mycket sånt. Han klarade allt utmäkt, bytte galopp åt båda varven när jag gjorde galoppombyten och jag är supernöjd. Ett bra rispass . Travade sedan av och skrittade hem, sen massa mys med bästa Totte <3 

Nu ska jag sova, godnatt. Vi är lediga imorgon , har studiedag. Riktigt skönt ska det bli :)) 

//Filippa 



Två busiga och mysiga ridturer

Postat den: 2015-02-15 @ 21:37:01 | Fanny & Filippa | Kommentarer (0)

Igår
 
Igår var det alla ♥ dag , supermysigt. På dagen var vi i stallet väldigt länge, till ridpasset. Jag skrittade till "skällande  hundarna" . Som är ca 20-30 minuter från vårt stall. Jag, Fanny och massa andra stallkompisar + deras föräldrar grillade korv. Hästarna stog runt oss och smaskade hö , och vi grillade korv över elden. Vi hade två supermysiga timmar i skogen. LOVE . Sedan red jag och Nova även ut en långtur kan man säga , 2 timmar. Och det var såå kul och mysigt, ett + var ju att solen sken. Totte var väldans pigg, trippade i skritten hela tiden. Sötnos , båda pållarna var pigga. Vi travade och galopperade mest hela tiden, förutom när vi skritta fram och skrittade av. Vi reacade och det var superkul för både oss och ponnysarna love that. Det är typ det bästa Totte vet:))) Och igår var det jag (Filippa) som red. 
 
 
Idag
 
Idag vart det också en ganska lång tur . Över 1timma. Jag red med Nova & Lova. Supermysigt och roligt var det.Vi red i alla gångarter. Jätte mycket trav & galopp, vi racade mycket , och både hästarna & vi tyckte att det var super mysigt . Är jätte nöjd över Totte. Vet inte riktigt vad mer jag ska skriva än att det var supermysigt och vi travade och galopperade jätte mycket. Älskar verkligen sånna här turer på helgerna som man bara kan rida ut och busa på, så himla härligt . Har dock ingen bild från turen.
 
/Fanny&Filippa
 

Glad alla ♥ dag

Postat den: 2015-02-14 @ 11:20:27 | Filippa | Kommentarer (0)

Godmorgon lördag den 14 februari och välkommen alla ♥ dag. 
 
Hoppas ni alla får en toppen lördag och jag vill önska er glad alla hjärtans dag.Brukar ni hitta på något speciellt på alla hjärtans dag? Vi åt en mysig frukost, äggmacka och en hjärtbakelse. Mmm! Strax ska vi bege oss mot stallet, mysa med älsklings Totte lite mer en vanligt , om det går ?? .
 
Ska fixa allt i stallet , rida och grilla korv och hästarna får medans stå och äta hö. Efter det ska jag och några kompisar rida ut en mysig tur , busa lite i skogen. Mojsigt värre♥ 
 
Efter stallet ska vi äta middag, Hedvig kommer till oss och vi ska ha myskväll framför mello på tv:n och lite (mycket) gotti gotti. 
 
Hur ser eran dag ut? Hoppas i allafall att ni får en bra dag och va lite extra snälla ;) . 
//Filippa
 
En liten bild på mig & mammi. 
 
 
 

Några saker jag vill göra om i mitt rum

Postat den: 2015-02-13 @ 10:00:08 | filippa | Kommentarer (0)

Åh, när man ser på massa filmer/bilder får man sån inspo att göra om rummet. Jag har länge velat göra om mitt rum, riktigt cozy. Ett mysigt & moget rum typ. Ni vet nog vad jag menar. 

-jag vill måla hela rummet vitt, på väggarna då. Då jag har vitt tak.

- Ha kvar Totte väggen och alla rosseter där dom hänger. 

-ta bort mitt skrivbord. 

-I min lilla myshörna som jag har vill jag ha en vit soffa, en liten. Massa lurviga filtar och mysiga stora kuddar. 

-Ett nytt sminkbord med en spegel och massa lampor runt. 

-Ett lågt bord med min dator på, och massa små ljus. 

-Ett nytt och stilrent överkast till min säng med stora kuddar och filtar. Typ vitt/beige. Det ska typ hela mitt rum vara.

-Bort med allt skit, och sen vill jag inte ha kvar t.ex mitt skrivbord, och lite färgglada hyllor m.m. 

Detta kanske var helt ointressant, men det är ungefär så jag vill ha mitt rum. Svårt att förklara, Stilrent och cozy typ ;) Såklart en matta, men det har jag. Och jag vet inte när jag ska göra om mitt rum men när det är gjort får ni självklart bilder. 

Ha en fortsatt bra fredag:)) 




Godmorgon fredag!

Postat den: 2015-02-13 @ 08:00:16 | filippa | Kommentarer (1)

Välkommen härliga fredag! 

Idag var den enda dagen jag var pigg när jag vaknade, ställde klockan på 06.30 och hoppade upp då. Så nu i 30 minuter har jag bara suttit och glott på mobilen,typ. Skola strax, hoppas på en dag som går fort. För nu vill jag verkligen ha helg, så skönt. Efter skolan står stallet på schemat, träning på srk.Sen hem och ha fredagsmys framför tvn.

Hoppas ni får en bra fredag allesammans!! 




Onsdagens hoppträning

Postat den: 2015-02-12 @ 22:11:00 | Fanny | Kommentarer (0)

Igår var det hoppträning, och jag orkade verkligen inte skriva om det igår. Satt jag sparade det tills idag istället,kväll kan man säga eftersom det är kväll nu. Vill även säga att idag fick vi reda på om vi klarade grönt kort provet eller inte, och vi gjorde provet i tisdags. Både jag och Fanny klarade det i allafall, så skönt och kul. Nu kom vi lite på fel spår, tänkte bara om ni ville veta det. Nu går vi till hoppträningen. 
 
När jag kom ner till ridhuset så var Totte framskrittad och klar, då jag skrittar fram han ner till ridhuset. Vi fick börja med att rida fram lite fritt i skritt och trav. Sedan gick vi in på en volt , travade och jobbade dom lite mer. Flyttade bakdelen lite på dom, i både trav och galopp. Ju mer vi gjorde detsto bättre blev Totte på att flytta bakdelen. Från början fuskade han lite, och vi fick inte till det riktigt. Som sagt så vart det bara bättre och bättre för varje gång.
 
Sen hoppade vi lite , travhoppade först lite enkelhinder. Hoppade en kombination, lite mer hinder var för sig ,och en bana tillsist.Men allt det ser ni på filmen, förutom när jag hoppade ett räcke. Då skulle mamma filma och då råkade hon stänga av filmen i luften ;) hihi.Filmen kmr upp imorgon , det är något fel för mig att lägga upp filmen.  Han var i allafall superduktig , otroligt bra känsla hade jag och han var som en dröm att rida. Verkligen en super träning :) 
 
Hoppas ni haft en bra torsdag,det har i allafall jag haft. Dagen började med skola,ganska seg dag dock, sen stallet & idag gick vi på en prommis med Totte, ca 30 minuter. Supermysigt! Och sen var det fotbollsträning. Filippa var hemma från fotbollen idag, hon hade ont i halsen. Satt hon satt bara och tittade på youtbe och massa sånt . Nog om det!! Hehe. 
 
 //Fanny




Grattis världens bästa hund!

Postat den: 2015-02-12 @ 12:03:50 | Allmänt | Kommentarer (0)

Idag fyller världens absolut bästa hund år, Ella. Idag fyller hon 7 år, 12 februari 2015. Som våra djur brukar , så brukar dom få någon slags tårta och pressent. Och det fick hon då, Ella har varit hemma hos oss i 7 år -8 veckor. När hon kom var hon pytteliten och söt. Nu är hon ganska stor & fortfarande lika söt. Hon älskar att sova , vara i stallet och leka. Hon gillar inte dåligt väder ;)




Grönt kort prov -hur gick det

Postat den: 2015-02-10 @ 22:05:29 | Allmänt | Kommentarer (2)

Totte hade vilodag idag, men vi fixade såklart allt åt honom+ att vi gick ut en prommis med honom och självklart fick han massa pussar & godis. När vi var klar i stallet så åkte vi ner till klubben. Hade grönt kort prov som började 18.15 . Det gick bra, tror jag och hoppas. Det kändes som jag klara det, men dom ska rättas imorgon och sen får vi veta. Jag skulle bli så jäkla sur om jag inte klara det. Men det gjorde jag, i hope. Kommer självklart skriva till er när vi vet. Men nu är det klart iaf,och vi hoppas att vi klara det;)) . 

Har ni tagit grönt kort?




Läsarfråga!

Postat den: 2015-02-10 @ 15:57:41 | Fanny | Kommentarer (0)

Vad/vilken är eran favorit outfit på er häst just nu? 
 
Jag gillar alla vi har , verkigen exakt alla. Totte passar kanon i allt, vilket är hur bra som helst. En av våra favoriter är tex våran mörkrosa. Mörkrosa schabrak,benskydd,  rosa kavaj. Ni får se bild på den nedan,men somsagt så ♥ jag alla våra.
 
Här har ni en bild på en av våra favvo outfits.