SANT, SANT

Postat den: 2015-03-31 @ 21:45:03 | Allmänt | Kommentarer (0)

 
Finns såååå himla många "typcial hästmänniska" bilder. Och dom flesta, allra flesta faktiskt är ju för sanna. Tex den på bilden åvan , Totte är 19år. Men endå min älskade lilla bebis, och inte vilken bebis som helst utan världens bästa. Och han kommer ALLTID att vara min älskade lilla bebis. Erkänn, ganska sant endå? ;)
 
 
 

Dagens läsarfråga

Postat den: 2015-03-31 @ 09:38:41 | Allmänt | Kommentarer (3)

Vad har ni för sadel? Hopp, dressyr, allround, westen m.m 

Vi har en utprovad hoppsadel, jättefin & den är brun. Sen har vi även en svart dressyrsadel.




Mystur igår

Postat den: 2015-03-31 @ 09:33:05 | Allmänt | Kommentarer (0)

Igår red jag ut med en liten tjej som står i vårt stall. Jag red bettlöst på Totte, vi red övre/nedre rundan. Jättebra och lagom rund runda. Vi travade hela nedre, och galopperade uppför en lång backe. Det gick jättebra och Tottz skötte sig kanon som vanligt. Pigg men dutti. Väldigt rolig tur i allafall:)) 

Fanny och mamma fixade allt åt Totte i stallet medans, mockade, packade hö och fyllde vatten. När jag kom tillbaka borstade och fixade jag Tottz, såklart. Sköljde av hans ben för att dom var leriga efter vi varit ute och busat i skogen. Smorde sadeln, fixade allt helt enkelt.

Smörjde även lite träns som vi ska sälja, tre styckna. Ska köpa ett mickhelm träns:))). Såå fint! Hade även kväll så vi gav alla pållar kvällsmat. Mys

Ha en bra tisdag i allafall 

//Filippa 




Dagens dressyrtävling - Fanny och Totte

Postat den: 2015-03-29 @ 22:17:04 | Fanny | Kommentarer (0)

 Idag var det en lokal/regionl dressyrtävling på hemmaklubben, och jag var med. Faktiskt min första lokal/regionala tävling med Totte, för Filippa har tävlat dom andra, men jag har tävlat massor med lokal/regionala tävlingar med Sham (en ponny vi red förut) . 
 
Jag tävlade LB:1 , jag tycker att programmet är väldigt bra.Lagomt svårt och riktigt roligt programm helt enkelt.Red fram i 40-60 min. Han var sååå himla himla fin på framridningen. Perfekt, lyssnade hela tiden, bra form, stadig form lagom takt och inte stressad. Lugn och fin. 
 
När jg väl kom in på banan vart han lite taggad, inte så konstigt dock då han vilade igår;) . Men ju mer vi kom in i programmet destu bättre blev det. Travökningarna är såå bra, han länger verkligen på stegen, och sträcker ut sig så mkt. Galoppen var bra och för det mesta traven också. Så jag är supernöjd, verkligen.
Våran star, bästa Tottz♥♥ 
 
Det var även en lagomgång idag, den första. Vi låg först etta, men sen sjönk vi ner. Så ingen placering med laget, men en riktigt kul tävling :D
 
en bild från idag, fler bilder kommer att komma upp i olika inlägg :-)
/fanny
 

Gårdagens!!

Postat den: 2015-03-29 @ 22:02:46 | filippa | Kommentarer (0)

Igår (lördag) hade vi fotbollscup hela dagen, verkligen hela dagen. Vaknade klockan fem, Ebba sov över hos oss från fredagen och vi hade kul. Klev upp fem igår, faktiskt var vi alla pigga, konstigt nog ;) 

Åkte till cupen runt 6, Ebba och Marle åkte med mig och Fanny. Kom fram runt  åtta, tog ca 2 timmar dit. Spelade matcher och hade allmänt kul med många bra kompisar. Vi åkte hem senare på kvällen, kom hem runt halv tolv på kvällen och gick och la oss ganska direkt då. 

Totte, han skötte mamma om. Gick på promenad, fixade allt åt honom, duschade honom, flätade och smorde allt. 

För idag var även en hel dag, fast med hästar på ridklubben. Dressyrtävling idag, vi åkte dit ngn gång på morgonen och gjorde flätorna till knopparna. Satt på schabraket som han skulle ha, han fick även en ny fårskinnspadd, sååå fin och mysig. Fanny tävlade dressyr, LB:1. Hon håller på att skriva om det nu, håll koll senare under kvällen. 

Måndag imorgon, sista veckan innan påsklov för vår del. Skönt:) 

Hoppas ni haft en najs dag


En bild från igår när vi åkte till cupen.

Dagens hoppträning

Postat den: 2015-03-25 @ 21:38:11 | Filippa | Kommentarer (0)

Idag var det hoppträning på schemat, första gången vi red i ridhus sen förra veckan. Mysigt med uteritter tycker vi och Totte, som ni kanske märkt;)
 
Idag som uppvärmning så fick vi först trava fram och skritta fram lite fritt. Sen gick vi in på en stor mittvolt, satt ner i traven och gjorde lite olika övningar, red över bommar m.m . Gick in på små volter, travade och galopperade över en bom, gjorde galoppombyten över dom osv. Totte skötte sig kanon, gjorde fina byten och allt.
 
Sen började vi hoppa, men allt vi gjorde då ser ni på filmen. Satt tänker att jag inte behöver skriva om det så mycket och detaljerat, för som sagt kommer ni se vad jag  gjorde på filmen. Totte skötte sig toppen, många fina språng, lyssnade bra och var helt enkelt bäst. 
 
Hoppglad var han och vi fick +poäng av våran tränare. En bra träning helt enkelt
Älskar Totte mest♥♥♥
 
//Filippa

Tisdag, en saknad liten ponnybus

Postat den: 2015-03-25 @ 09:43:11 | Allmänt | Kommentarer (0)

Igår så hade vi två nationella prov i matte, tyvär haha ;). Bara två kvar på torsdag nu, fattar inte varför vi ska ha fyra prov i varje ämne typ. Men matten igår gick bra, kändes bra iaf. Efter skolan åkte vi till Sham, ni som läst bloggen länge vet vem Sham är. En liten söt Shettis som vi red och tävlade förut, vi var fodervärd på honom, var hos honom varje dag, red och fixade. Tävlade med honom i både dressyr och hoppning, LB hoppning och LB dressyr. Han är världens sötaste, bästa och snällaste shettis<3 Han var väldigt saknad, men igår fick vi träffa han. Fixade allt, myste med honom, borstade han och var ute på en körtur. Mysigt värre, superkul verkligen och mysigt i det fina vädret. 

Sen åt vi kladdkaka hos Denise och saft, och myste. Sen åkte vi på fotbollsträning. Och gjorde lite småsaker. Mamma var hos Totte igår, han hade vilodag. Älsklingen 

Ha en bra onsdag i allafall, har hoppträning idag. Kul 






Nya täcken, mys tur

Postat den: 2015-03-23 @ 22:31:43 | Allmänt | Kommentarer (0)

Idag så åkte vi och köpte tre täcken, ett brunt med blå stjärnor(fleecetäcke), så himla sött och mysigt, ett fleecetäcke från jh collection. Blått med bruna och guldiga detaljer, fleece innåt i och nått annat slags material åvanför, super fint och satt bra på. Sen ett ländtäcke, fleece innåt i och vanlig material utanpå, sånt som det är på regnjackor ungefär;) haha, bra förklaring. Totte passade super i dom, dom satt bra och var söta. 

Jag och Filippa red ut, jag skulle rida i ridhuset och rida dressyr, sen frågade Liza om vi ville rida henens ponny så då red jag och Filippa ut. + att vädret var super och solen sken. Vi red ut en långtur, över en timme och mest bara trav och galopp, jättemycket galopp på långa sträckor. Superkul och mysigt, LOVE. Jag red bettlöst på Totte. 

Godnatt, sov gott. Imorgon har vi en kul dag framför oss, och en tråkig. Har nationella prov i matte:(( så tråkigt, har två imorgon och två på torsdag. Så det blir en kul skolvecka, eller inte. 


PussTotte<3333 

//Fanny 

MÅNDAG

Postat den: 2015-03-23 @ 11:57:01 | Allmänt | Kommentarer (0)

Måndag igen efter en super helg. Massa stall, vara med min lilla Totte såklart, kolla på storhästtävlingar på klubben, spela fotboll och massa mer. Igår spelade vi en fotbollsmatch ä, 1-1 vart resultatet. Vi spelade bättre en det andra laget tycker jag ;)Vi hade spelet. 

I lördags red jag ut en tur med Julia, alla gångarter. Väldigt mycket trav, var ute i över en timme. Mojjsigt, bettlöst blev det även då. Igår så red Fanny ut en tur barbacka och bettlöst, alla gångarter i ca 50 minuter. Känns som vi ridit bettlöst varje dag förra veckan. Ja, vi gjorde typ det varje dag förutom onsdagen, tur Totte älskaaaar det;)) 

Måndag idag i allafall, ny vecka. Inte långt kvar till påsklovet i allafall, skönt. Har planerat in lite tävlingar vi ska vara med på, b.la en cup, lagtävlingar i dressyr och vanliga hopptävlingar. Snart är det dags för lagtävlingar även i hoppning, kul,kul. 

Veckans ridschema ser väll inte så speciellt ut.

Måndag/idag= lite dressyr i ridhuset.
Tisdag= vila elr uteritt. 
Onsdag= hoppträning 
Torsdag= uteritt 
Fredag= uteritt elr dressyr, bropå vad vi gör på lördagen.
Lördag= inte bestämt ännu.
Söndag= dressyrtävling, LB:1, första lagomgången.

Ha en bra måndag alla!!

//Filippa 




TB summer♥♥

Postat den: 2015-03-22 @ 15:33:47 | Allmänt | Kommentarer (0)

Hur härligt?? Mysgalopp i paddocken, super underlag. 
 
Utetävlingar , på tala om utetävlingarna. Första utetävlingen för vår de blir 25 april. 
Hur kul? Superkul, really. LÄNGTAR
 
ÅÅÅ,gräsbanan♥♥
 
 
Hur mysigt, saknar sommaren såååå mycket♥ Lite busbilder, han bockade lite i vattnet.
BusRogge♥
 
 
 
En liten tillbaka blick till sommaren 2014, superbra och härlig sommar. Hoppas 2015 sommar blir lika rolig och bra, längtar och saknar härliga sommaren. Sen tog jag inte med nått från när vi var utomlands, spelade fotboll ,
m.m på bilderna. 
 
 
 
 
 

Fredag och helg

Postat den: 2015-03-20 @ 21:52:50 | Filippa | Kommentarer (0)

Fredagar är ju så himla sköna, eller för min del fredagar efter 14.35. Då vi slutat skolan då;) . Efter skolan åkte vi direkt till stallet. Åt mellanmål där, lite chocklad. Fanny red i paddocken barbacka med Totte. Jag fixade allt stalljobb åt Totte medans. Vi myste såklart på en massa med världens bästa Tottesmåtte. Hade helt enkelt en vanlig, underbar "dag" hos våran finaaa ponny. När vi kom hem så kom momma och farfar, vi firade våran bror som fyller år idag. Ätit mat, tårta och godis. Nu en helt vanlig fredagkväll framför soffan. 
 
I onsdags hade vi hoppträning, det var mest lite upphöjda bommar och ett hinder, lite trimm. Gick superbra och Totte var dutti. Får se om Fanny skriver om de lite senare, mer detajljerat. Och igår (torsdags) så red jag ut en uteritt mot kossorna en bit. Alldeles lagom tur, i alla gångarter. Mycket galoppmys, superhärligt tyckte både jag och Totte. Båda vi älskar uteritter, bara mysa på och ha kul. Jag red barbacka och bettlöst, alltså riktigt mojjsigt♥ Helt sjukt att man kan lita på Totte så mycket, från 1-110% så litar jag på honom till 110%, lätt. Kan slappna av helt på honom. Min stjärna
 
Hoppas ni haft en bra dag, hörs imorgon
 
 

Totte igår och idag!

Postat den: 2015-03-17 @ 21:59:54 | Filippa | Kommentarer (0)

Igår red Fanny ut en mysig tur med Totte, han fick bara mysa på dagen efter tävling. Men vi tycker att det är bra att Totte får röra sig i alla gångarter efter tävling, så att han inte bli stel. Vi har alltid gjort så och det känns bäst. Fanny red en uteritt mot kossorna i alla gångarter. Barbacka och bettlöst, såå mysigt. Hur mysigt Väldigt mysigt. Fixade såklart allt i stallet, borstade och fixade Totte, sköljde av hans ben då dom var väldigt leriga , Tottz fick massage och stretching. 
 
Idag efter skolan så gick vi till frissan, nästan direkt. Slutade skolan 13.00 idag och hade tid hos frissan 14.30. Vi båda bara klippte topparna så håret kändes och såg fint ut. Efter det så var vi med Ebba idag och sen hade vi fotbollsträning. Mamma skötte stallet idag, känns såå annorlunda att inte vara där en dag. Eftersom man är där varje dag, stallet är ens hem. Mamma fixade allt åt Totte och gick en prommis med Totte älskling.
 
Har fått såå himla många fina bilder från söndagens tävling, verkligen massa. Alla kommer självklart inte komma i detta inlägget, men en kan ni får se nu. Vi hörs imorgon, har inga speciella onsdags planer ;)
 
Vad har ni gjort för kul idag? 
 
Fina,fina Totte♥ Han är speciell och betyder allt.
 
//Filippa
 

Filmer från gårdagens tävling

Postat den: 2015-03-16 @ 18:22:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

 
//Filippa

Hopptävling, 15mars 2015

Postat den: 2015-03-15 @ 22:11:32 | Allmänt | Kommentarer (0)

Ursäkta,ursäkta. Vår uppdate på senaste tiden har varit sämst, har inte haft tid. Haft mycket mysiga turer denna vecka, och en superbra hoppträning i onsdags och mycket mer. Men idag har det varit en hel tävlingsdag, verkligen en hel. Åkte till stallet innan sju imorse och kom hem strax innan nio. En toppen söndag helt enkelt. Och idag hoppade jag två klasser på Totte, en Ld och Lc.Vilket motsvarar 70 och 80 cm, men såklart får dom även maxa vissa hinder.
 
LD: 
På framridningen kändes han super, pigg som vanligt men väldigt lyhörd. Hoppade fint gjorde han också på framhoppningen. Samma på banan, en kontrollerad och lugn runda. Bra språng och felfritt, bästa Totte. Vi fick en gul/blå rosset, yey!! Alltid kul med rosset, och dom var superstora. Som sm rosseter, så himla kul . Jättenöjd
 
LC:

Samma där, red fram såklart. Inte så intressant av veta, för att det är ju ganska självklart. Varför skulle man inte rida fram när man ska hoppa en bana?? ;). I alalfall, Totte kändes bra. Lösgjorde han så att han skulle mjukas upp, lite i alla gångarter och hoppade fram en gång på varje hinder på framhoppningen. Fina språng och en fin Totte. Väl inne på banan, så kändes han också superbra. Bara fina språng,han tvekade inte och det kändes jättebra. Och på sista hindret, hinder nr11. Vart det ett stopp, ååååå sista hindret. Så jävla iriterande. Om vi inte skulle fått de stoppet skulle vi blivit placerad ;). Lite surt, väldigt surt. Men endå väldigt nöjd, han hoppade superfint på alla andra hinder och det var klockrent felfritt framtill sista hindret. Bästa Totte älskling , jag älskar han mer en allt♥  Supernöjd
 
Finasteee, film kommer strax från båda klasserna. Håll utkik:D 
 
//Filippaa
 

Ut på mysig skrittur

Postat den: 2015-03-07 @ 14:28:22 | Allmänt | Kommentarer (0)


Nu är jag och totte ute på en mysig skrittur i skogen. Väldigt blåsigt ute idag, men mysigt. Gillar ni vår fina outfit?