fem saker ni kanske inte visste om mig ...

Postat den: 2013-11-30 @ 12:00:00 | visste ni att... | Kommentarer (2)

 
*Jag sjunger alltid i duschen ,vem gör inte det liksom ?
 
 
* Jag är en vinnarskalle och en ganska dålig förlorare . Är inte en dålig förlorare i ridning men in  allt annat. 
 
 
* Jag är inte rädd för att säga ifrån . Om nån gjort nått dumt mot mig eller mina kompisar så går jag fram och säger åt personen . 
 
 
* En av mina favoritfärger är rosa , gulligt . 
 
 
*Jag vet alldrig vad jag ska ha på mig på morgonen,har en hel garderob full med kläder men hittar alldrig något . "mamma jag har inga kläder " . Typiskt tjejer .. 
 
//Filippa
 

Hotellfrukost

Postat den: 2013-11-30 @ 11:37:13 | Fanny | Kommentarer (0)

Kom precis upp till hotell rummet från frukosten. Älskar verkligen Hotellfrukost. Det var verkligen superroligt på Globen imorgon. Träffade även några av er :) superkul verkligen. Ska strax åka till Täby och shoppa. Och träffa våra kusiner som bor där. Också sover  vi hos våra kusiner idag tills imorgon sedan så åker vi hem imorgon. Men hörs under dagen bejbs . 


/Fanny 

Läsarfråga!

Postat den: 2013-11-29 @ 12:00:00 | dagens läsarfråga | Kommentarer (2)

Vilken är den hemskaste dröm ni drömt ? 
 
För ganska längde sedan så drömde jag typ att alla hästar dog . Det var precis när vi fick Totte , också hade han ett föl . Sen typ började dom leva. Konstig dröm .Låter inte så hemskt när jag skriver det ,men det var hemskt när jag drömde det ..  Också brukar jag drömma att jag sitter fast i kudden och inte kan andas . Hemskt! 
 
 
Winners♥
 
//Filippa
 
 

stockholm ...→

Postat den: 2013-11-29 @ 10:28:57 | Filippa | Kommentarer (0)

Vi åker snart mot stockholm . 
Vi ska vara där hela helgen . Ska åka vid 11 tiden . Har varit i stallet nu på morgonen . Ridit Totte, barbacka . Han var jättefin och duktig . Red ner mot kyrkan . 
 
Vi fixade också allt såklart . Såsom mocka,fylla vatten , packa hö . Gissa hur många pussar Totte fick . Svårt att gissa . Också fick han massa godis ♥ Lillgubben . 
VÄRLDENS BÄSTA PONNY 
 
Vi ska vara i stockholm med Filippa R , hennes mamma Cammilla . Kommer vara skitkul .Vi ska gå på showen idag , imorgon ska vi shoppa i täby och på söndag ska vi vara i stockholm och shoppa . 
Kommer bli skitkul . Har gjort ett tidsinställt till varje dag . Men det kommer också upp några mobilinlägg . Så vI kommer inte vara helt o upptaderade . Hoppas vi ser någon av er :D
 
Ni får gärna komma fram och säga hej om ni ser oss . 
 
Gillar bilden ,fina pojken :D 
 
//Filippa
 

Vem tar hand om Totte ?

Postat den: 2013-11-29 @ 09:30:00 | Filippa | Kommentarer (0)

Vissa kommer säkert undra vilken som tar hand om Totte när vi är borta i stockholm så jag kanske ska ta och berätta det . Imorgon är vi ju lediga från skolan . Eller ja,vi har tagit ledit .Vi ska åka mot stockholm vid elva . Innan det ska vi fixa allt i stallet. Rida,mocka , fylla vatten osv . 
 
Över till inlägget , på lördag ska Hedvig ta hand om honom . Mocka och fixa all stallgöra. Pussa på honom och så ♥ Och på söndag tar också dom hand om honom . Vet inte om dom går ut någon promendad med honom eller så . Dom lovade i allfall att pussa på honom mycket . 
 
Kommer sakna honom , lillhjärtat♥ Men det är ju endå bara två dagar . Och vi vet ju att han kommer ha det bra , Hedvig och hennes mamma kommer fixa allt . Så ja,det är Hedvig som ska ta hand om honom medans vi är borta. 
 
Hoppas ni fått svar på eran fråga . 
 
//Filippa
 
 

Två senaste ridpassen

Postat den: 2013-11-28 @ 21:22:02 | Fanny & Filippa | Kommentarer (0)

*Gårdagens ridpass
(Filippa och Totte)
Igår red jag i paddocken vid vårt stall . Det är en liten paddock som ligger på gårdsplanen . Tränade dressyr,  tränade min sits,mina händer,Tottes form,lydnad . Tränade mycket övergångar ,galoppombyten osv . Han var sååå fin . Man märker verkligen skillnad när vi lägger all vickt i tyglarna= då blir det inge bra. Men när man sitter helt stilla, rör lite på fingrarna . Då blir det sååå bra,han blir stilla med huvudet och då blir allt bra . Är så himla nöjd,allt satt perfekt . Han var lugn och fin,inte så hetsig . Galoppen var fin , galoppombyterna har han inga problem med alls . Red barbacka,men vem har sagt att man inte kan rida dressyr barbacka . Jag är i allafall supernöjd med min prins :D 
 
 
*Dagens ridpass
(Fanny och Totte) 
 
Hade dressyrträning på ridskolan . Jag red Totte och Filippa en ridskoleponny som heter Merlin. Det gick superbra för dom, och även för mig. Men nu ska jag berätta om mitt och Tottes ridpass. Gick superbra :) Tränade väldigt mycket på övergångar osv. Som gick även superbra. Han var verkligen superfin idag. Ganska pigg , men samtidigt lugn. Så det var verkligen superroligt att rida han idag. Han är verkligen underbar vår lilla ponny ♥ Tränade också väldigt mkt på sitsen,hand-ställningen och sånna där saker. Småsaker. Vilket är superbra att träna på . Superfin i galoppen och även i skritt&trav. Kan inte säga så mer än att jag är supernöjd. 
 
 
En gosbild på mig och Totte för några dagar sedan. 
Och han har inte ett sår på mulen , utan det är slicklickit ;) 
 
 
/FANNY & FILIPPA
 
 

Två planerade tävlingar

Postat den: 2013-11-28 @ 19:35:32 | Tävling | Kommentarer (8)

Egentligen var ju tävlingen på SRK (hoppning klubbmästersskap) den sista tävlingen . Men det kom upp två klubbtävlingar på SRK . En hoppning och en dressyr  . Och då tänkte vi vara med,bara kul med mer tävlingar :D
 
♥Julklappshoppning
Det är en hopptävling, Fanny är anmäld med Totte . 70 cm och jag med en ridskoleponny som heter Candie,hon är lite busig i hoppningen . Men sånna gillar ju jag , var ingen annan som hade anmält sig på henne så jag tänkte varför inte . Jag ska bara hoppa 60 cm med henne . Den tävlingen är dan före julafton .Man vinner typ julklappar :) . 
 
 
Maskerad dressyr

Maskerad+lagdressyr . Har ju inte varit ut på nå dressyrtävlingar på aslänge . Så det blir kul att komma ut . Har inga speciella mål till den tävlingen. Ha kul , också är det såklart kul om rundan är fin . Jag och Fanny ska vara ett lag , båda ska ha Totte . Kan ni gissa vad vi ska klä ut oss till ? Den första som gissar rätt får en fet länk,det har med rosa att göra i allafall . Totte och vi har ju faktiskt blivit bättre i dressyren nu så det kommer nog gå bra . Vet inte riktigt när den är . 
 
 
//Filippa
 
 
 
 
 

Stressig morgon!

Postat den: 2013-11-28 @ 14:38:53 | Filippa | Kommentarer (3)

Imorse var det en stressig morgon . Vaknade med lite panik,haha . 
 
Pappa försov sig ,och det är alltid han som brukar väcka oss . Så han väckte oss 07.40 . Tjugo i  åtta , och vi börjar kvart över åtta . 08.15 . Så det vart ganska stressig,tur man är snabb . Vi hann ju i tid i allfall :D 
Nu är denna skoldagen över,skönt .Gjorde inget speciellt , hade Engelska,matte,svenska. Tror det var dom enda lektionerna vi hade idag . Vi fick sluta 14.05 istället för 14.30 . 
 
Nu ska vi snart göra iordning lite fika,planera lite inlägg inför i helgen och sedan bege oss mot stallet :D Träning på SRK idag .Mer inlägg kommer under eftermiddagen  , är riktigt peppad till bloggandet just nu . Synd bara att inte tiden räcker till så bra . 
 
 
Puss och hej :D
 
Modellen , erkänn . Visst är han bra gulig ?
 
//Filippa
 
 
 
 
 

Godnatt <3

Postat den: 2013-11-27 @ 21:45:19 | Allmänt | Kommentarer (3)

Hej på er ! 

Den här veckan har bloggandet verkligen inte varit på topp , har inte haft lust eller tid . Men vi tar nya tag , veckan är ju inte slut en , ellerhur ? .
I helgen är ju vi i Stockholm på Globen . Ska försöka skriva mobilinlägg live från Stockholm men kommer också skriva några tidsinställda . Om ni har lust att gästblogga här så får ni kommentera , inlägget kommer upp under helgen isåfall . Skriver om dagens ridpass imorron . Sov gott, godnatt <3
Onsdagens planer!

Postat den: 2013-11-27 @ 08:01:11 | planer | Kommentarer (1)

♥ Skola

Först skola ssom vi snart ska gå till , inga speciella planer på skolan idag .Idrott,svenska ...Kommer inte på vad vi ska ha mer för ämmnen också slutar vi runt 14.00 . 
 
♥Stallet

Efter skolan står stallet på schemat , ska bara hem och fika lite sedan åker vi till stallet . Uteritt tror jag att det blir idag eller så rider vi lite i ridhuset . 
 
♥Tävlingsmöte

Sen är det tävlingsmöte på klubben då vi ska planera in tävlingar osv. Man får soppa där :D 
 
Resten av dagen eller rättaresagt kvällen ska vi väll spendera hemma . 
Hoppas ni får en bra onsdag så hörs vi senare under dagen . Puss 
 
//Filippa
 
 
 
 

skrittur på pigga ponnysar !

Postat den: 2013-11-26 @ 19:49:21 | Filippa | Kommentarer (4)

Idag vart det en skrittur övre rundan. 
 
Fanny red Totte barbacka och jag fick låna Shanti . Hon har ju haft fång men nu har hon blivit bra :D Så jag red henne, första gången sen hon fick fång . Så hon var ju lite pigg,men vi skrittade bara . Hon ville helst galoppera och trava hela vägen,så jag fick hålla henne . Hihi . Totte var också piggelin, sötponnysar ! Mamma fixade allt i stallet medans . 
Nu ska vi se på film , åttonde avsnittet av revolt . Skitbra är dom :D 
 
Hörs under kvällen , puss /Filippa
 
 

Tisdag-26/11

Postat den: 2013-11-26 @ 07:42:48 | Filippa | Kommentarer (1)

Godmorgon finisar ! 
 
Idag är det tisdag,andra dagen på veckan . Klev upp vid 06.20 idag , dutti jag e. Var faktiskt ganska pigg . Gick och la mig tidigt . Runt nio . 
 
Skola står på schemat nu , efter skolan stallet . Ingen hoppträning idag . Antingen bygger vi upp några egna hinder och hoppar eller så rider vi ut eller rider dressyr i ridhuset . Vi får se helt enkelt . 
 
Och det är bara tre dagar kvar tills vi åker till stockholm , jisses va fort det går :D Kommer bli askul . 
 
Igår red jag ut nedre och övre rundan i mörkret , dark . Jag red i alla gångarter . Barbacka med hacket . Han var väldigt lugn . Inte direkt seg , men han var lugn och fin . Ni förstår säkert . Jag är jättenöjd med Småttetotte. 
 
Bloggningen igår var inte bra alls,men hade ingen lust och hade inte tid .Men resten av veckan kommer det bli upptadering . Det kan ni räkna med , kommentera gärna vad vi ska blogga om . 
 
Mer inlägg kommer upp under dagen , hoppas ni får en bra dag . Puss 
 
Och,nej Totte har inget sår på mulen utan han har slickat på sicklikit . 
Gulleponny ♥
 
//Filippa
 
 

Sista inlägget för mig för idag

Postat den: 2013-11-25 @ 21:47:59 | Fanny | Kommentarer (0)

Som rubriken lyder så blir det inge mer bloggning idag. Vet inte varför jag inte bloggat, mest Filippa. Har bara inte haft lust och haft fullt upp. Skolan och stallet. Filippa skriver väll om ridpasset imorgon om hon inte redan gjort det. Ingen koll ja alls , tur ni har koll :) Gick iallafall superbra i stallet. Och ja skolan idag gick bra. Slutade redan 14:00. Så det var skönt. Men nu måste jag verkligen sova eftersom imorgon är det skola. Tisdag och snart Globen horse show , åker på fredag så det ska bli kul. Hoppas vi ses där. Säg hej vettja. Aa men nu ska jag lägga undan mobilen och sova lite. Så hörs vi om några timmar och då är det Tisdag. Hoppas ni haft en bra start på denna veckan så hörs vi. Puss


/Fanny 

Dagens dressyrpass!

Postat den: 2013-11-24 @ 21:18:09 | Fanny | Kommentarer (2)

Red lite i ridhuset. Red lite vägar osv. Och gud vad han var duktig. Det satt som handen i hansken. Han var hur duktig som helst. Gjorde galoppombyten och ryggade och fattade galopp direkt efter.  Sitsen är jag supernöjd över och Totte var jätte avslappnad och vart lösgjord osv. supernöjd iallafall :) 
 
 
en liten film från ridpasset idag :) 
världens bästa ponny ♥ 
 
/Fanny

Underbara vackra ponny ♥

Postat den: 2013-11-24 @ 18:50:09 | Filippa | Kommentarer (1)

Denna ponnyn är verkligen helt underbar! 
 
Bilden togs i går i det fina vädret , bilden var faktiskt väldigt fin . 
Dom blir ju fina när det är en fin ponny på bilden .
 
♥Ge en häst vad den behöver och den ger dig sitt hjärta ♥
 
Nu har jag sett på tonårsbossen och nu ser jag på lyxfällan med datorn i knäet .
Ska snart dusca och fixa mig,sånna saker som man gör på söndagar . Söndagsrutiner . Ikväll är det solsidan . Imorgon är det måndag =skola :( .Sånt är livet. Man får tänka på att det är en dag närmare globen,en dag närmare julafton och en dag närmare till julovet . 
 
 
//Filippa