SPORTLOV

Postat den: 2014-02-28 @ 18:54:44 | Allmänt | Kommentarer (0)

Äntligen säger jag bara , nu behöver man verkligen lov . 
 

Riktigt skönt , första jag tänkte på imorse , sista dagen i skolan innan lov . Skoldagen gick ganska fort .Första lektionen hade vi svenska , läste . Sen rast , sen engelska och sen lunch . Sedan gick vi upp till södra och hade "lilla vasaloppet" .Åkte längdskidor . Väldigt tråkigt :/ . Sen slutade vi .Då var ett efterängtat lov startat . 
 
Hem , fika lite sedan stallet  . Världens bästa ponny , jag fixade allt . Fanny red ut också fixade vi med tottesmåtte  ♥När vi ska åka hem tar det typ 100 år att säga hejdå till Totte . Pussa honom flera gånger , han får massa godis och allt .Man kan inte slita sig hem från honom . 
 
Påvägen hem från stallet åkte vi och storhandlade , nu blir det strax lite tacos . 
 
Sen ska vi och åka slalom , det är natt i backen så det blir spännade . Ska åka med Fanny , Hedvig och Tuva :D 
Bra början på lovet , ni som också har lov nu . Ha ett grymt lov , ni andra hoppas ni haft ett grymt lov .
 
Vi hörs senare 
 
Puss och kram
 
 /Filippa
 
 
 

Filippa, vad tycker du om?...

Postat den: 2014-02-28 @ 18:45:08 | Filippa | Kommentarer (8)

Kommentera en massa "Filippa , vad tycker du om ?" frågor . Många andra bloggare gör det så jag tyckte att det lät lite roligt så vi kör på det . Kommentera så ska jag svara på alla ! Tex vad tycker du om näthat ? . 
 
 
//Filippa
 

FREDAG

Postat den: 2014-02-28 @ 08:01:18 | Allmänt | Kommentarer (0)

Nu kör vi sista skoldagen innan sportlovet :DMot träning :D

Postat den: 2014-02-27 @ 16:52:59 | Allmänt | Kommentarer (0)

Hörs senare! /Fanny 
Film från hoppträningen!

Postat den: 2014-02-26 @ 21:46:00 | videor | Kommentarer (0)

//Filippa

 


Dagens hoppträning!

Postat den: 2014-02-26 @ 21:08:22 | Filippa | Kommentarer (0)

Hoppträning idag för Catta!
 
Vi började med att jobba lite markarbete , mycket skritt trav och galopp . Totte var väldigt duktig , lyssnade på mig och så . Vi samlade både galoppen och traven så lite som vi kunde , sen skulle vi öka och i normaltempo . Han var väldigt lugn och arbetsvillig . Vi hoppade lite upphöjda bommar , skulle skritta mot dom, 2 meter innan börja galoppera , sen direkt efter bryta av till skritt, två meter innan galopp osv . Väldigt bra lydnadsövning , sen skulle vi galoppera igenom hela med fyra galoppsprång imellan . Gick jättebra :D Även då lyssnade han på mig . 
 
Sen hoppade vi lite oxar , sen en bana . Totte stannade två gånger när vi hoppade en slags kombination , men det var faktiskt mitt fel . Jag red dåligt och så ,men dom andra sprången var  bra . Både på banan och så  . På slutet hoppade vi omhoppningssvängar .Hnderhöjderna låg runt 90 cm kan jag tänka mig .
Ridpasset var verkligen superkul , Totte var superduktig ♥
 
Efter ridpasset fick  Totte massa pussar och ompyssling . 
Ni får film i nästa inlägg , måste lägga undan datorn nu och fixa mig. Så filmen fixar jag när jag ligger i sängen . 
 
Hoppas ni haft en grym dag , ursäktar bloggningen :/
 
//Filippa
En bild på Totten från i söndags innan en barbackatur . 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dåligt underlag!

Postat den: 2014-02-25 @ 21:39:50 | Filippa | Kommentarer (1)

Idag red jag först ute i paddocken lite, skritt trav och lite galopp . Mycket skrittjobb, jobb på sitsen. Jag tittar gärna ner på Tottes hals när jag rider , så tänkte på att titta mer uppåt . Han var väldigt fin och arbetsvillig . 
Sen red jag med Helena i stallet till ko stallet . Vände där , skritt jobbade honom lite ,men mest fick han bara mysa på och ta det lungt . Inte så bra underlag just nu , eftersom det håller på att bli vår håller snön på att smälta bort . Så nu är det isigt på vissa ställen ,men på vissa ställen är det bra underlag ... Fixade och myste med Totte , världens bästa ponny! . 
 
Halv sju var det årsmöte på klubben , v i fick fika . Gott . Inte så intressant egentligen , pratde mest bara om vilka som skulle vara ,nått . Kom inte på , också fick man rösta vilka som skulle vara typ ledare . Eller inte vi , för att vi är inte 15 år ;) Men,men . Åkte hem innan det slutade , har ätit soppa och mjukmacka  .Supergott . 
 
Skoldagen var ganska bra , hade inga speciella ämmnen . Förutom elevens val , där gjorde vi inget  typ . Vi har ju egentligen elevens val med fyrorna . Men dom var och åkte skidor , så vi fick typ spela spel i klassen sista lektionen . Ganska chill! . Första lektionen hade vi religion , sen kom jag inte ihåg nå mer . 
 
Ska ta och fixa mig för kvällen nu , ta och dra mig till sängen . Jag är verkligen aströg när jag ska gå och lägga mig . Man kan ju inte alltid vara pigg , hihi . 
 
Hoppas ni haft en bra tisdag , vi får höras imorgon . Inte långt kvar till sportlov nu inte , vissa har ju haft det .. Men ni som ska ha det veckan som kommer , vad ska ni hitta på för roligt ? :D Själv ska jag såklart vara mycket i stallet ,åka slalom , vara med kompisar och spela fotboll. Ett sportlov . 
 
Längtar jättemycket till nästa tävling , som är v.11 i timrå . Ska hoppa LD och LC då.
Jättetaggad verkligen :D
 
Godnatt och sov gott underbara läsare ♥
 
 
//Filippa
 

 

Perfekt mellanmål!

Postat den: 2014-02-25 @ 15:29:38 | Filippa | Kommentarer (2)

Tänkte tipsa om ett gott mellanmål som är väldigt enkelt och göra och så . Perfekt när man kommer hem från skolan, och kanske ska till stallet eller nått ..
 
Det du behöver : 
 
- Glass , helst vaniljglass . 
 
-Grädde , ovispad .
 
- Oboy .
 
- Nån slagg mixer . 
 

Man tar så mycket man vill ha av varje , det är inga speciella mått . Det det blir är alltså en chocklad milkchake  . Jag gillar den väldigt mycket , supersmariig verkligen . Så om ni vill ha nått gott och enkelt mellanmål , prova detta! Skriv gärna i kommetarsfältet om ni har testat det nu eller ska :)
 
 
//Filippa
 
 

Våra Victorias secret !

Postat den: 2014-02-24 @ 17:13:50 | Annat | Kommentarer (2)

Lite ohästidigt inlägg ,men det kan endå vara kul för er att se tänkte jag . 
Fannys : 
 
Alla luktar supergott! 
 
Mina (Filippas :
Alla luktar suuupergott verkligen !
 
Jag ,Fanny och mamma delar på Hello darling , den luktar också supergott .
 
//Filippa
 
 
 
 
 

Nu kör vi !

Postat den: 2014-02-24 @ 07:54:58 | Allmänt | Kommentarer (1)

Nu kör vi , sista veckan innan lov . 

Tjoho , gå fort snälla . Hihi . Måndag idag , ny dag , ny vecka och nya möjligheter . Har skidvecka , hatar längdskidor . Fast på torsdag har vi ju slalom . Totte ska vila idag , allt ska såklart fixas till lillgubben endå . Sen är det fotbollsträning , hur kommer eran dag se ut då ? Vilka av er har sportlov nu ? Ni som ha det , have fun:D

Hörs senare i allafall , puss//Filippa 
Dagens läsarfråga!

Postat den: 2014-02-23 @ 18:47:02 | Filippa | Kommentarer (5)

Vad är eran största dröm inom ridsporten ? 
 
 
//Filippa
 

I hopsläpp!

Postat den: 2014-02-23 @ 18:12:04 | Filippa | Kommentarer (1)

Släppte ihop två glada ponnysar idag , Totte gick ju med en b-ponny som hette Shanti förut , men så fick hon fång och kunde inte äta "riktigt" hö . Eller det som Totte äter , så då har Totte fått gått själv . Men nu får Shanti äta sånt igen . Så idag släppte vi ihop dom . Dom sprang i säkert tio minuter ,båda två . Som små tokar , bockade å allt . Shanti bettede sig som en 4 åring men hon är 25 , hihi . Glada var dom i allafall att få gå med varandra igen. Fanny fotade några rikigt härliga bilder , över 100 .Men ni får se på några nu ..
Finaste kompisarna ♥
 
 
Söta va ? 
 
 
 
 

 
 

Söndag !

Postat den: 2014-02-23 @ 10:48:17 | Filippa | Kommentarer (2)

Söndag idag . Vad tycker ni om det då?
 
Jag gillar söndagar men endå inte . Sista helgdagen , fubbo er som har lov nu . Men vi har det nästa vecka  . Intressant jag vet  . Aja , jag och Fanny har varit ut i det fina vädret och tagit lite bilder . På oss själva , hihi . 
 
Man märker att våren är påväg hit nu  , solen skiner . Synd bara att det är snö kvar , nu får den gärna försvinna . Vi ska strax åka till stallet . Fanny ska rida ut , jag ska väll mocka och fixa allt sånt . MYS ♥
 
Efter stallet ska vi nog åka slalom , med mina underbara kompisar Tuva och Hedvig  . Sen hem och se på ponnyakuten, duscha oc göra lite söndagsrutiner . En grym dag och grym helg har det vart! 
Vad ska ni hitta på för spännade en söndag som denna
 
Hoppas ni får en riktigt bra dag i allafall , för att det ska jag ha . 
Bjuder på en bild på mig som Fanny fotade .
 
Ha en grym dag!
⁄Filippa
 

Fem Favoritbloggar!

Postat den: 2014-02-22 @ 22:30:00 | Filippa | Kommentarer (2)

- DEN HÄR  . Tottes förra ägare , hon är väldigt snäll och så . Dessutom skriver hon väldigt bra inlägg. Kikar in på henns blogg varje dag  .Blir ni nyfikna att titta in på hennes blogg ? Tryck då på länken . 
 
 
- DEN HÄR  En väldigt härlig tjej , skriver bra inlägg  . 
 
 
- DEN HÄR  En söt tjej , skriver bra inlägg och har en väldigt söt blogg . 
 
  
 - DEN HÄR Den här tjejen vet nog alla vem hon är , iaf dom flesta . Grymt härlig tjej , rider bra och skriver bra . 
 
 
- DEN HÄR  En jättesnäll tjej som tävlar för samma klubb som oss , rider bra och är värd mer läsare . Väldigt duktig tjej helt enkelt . Skriver bra osv . 
 
Det här var fem av mina favoritbloggar  . Gillar väldigt många bloggar , svårt att skriva alla . Men det här var några i allafall . 
 
 
//Filippa
 
 
 

Kvällsfundering !

Postat den: 2014-02-22 @ 22:08:09 | tankar | Kommentarer (0)

Egentligen ,varför har man bett ?
 
Är det för att ha kontroll på hästarna ? Eller , så är det väll egentligen inte ... Man kan ju ha kontroll utan bett också , varför stoppar vi in ett bett i våran hästs mun . Egentligen varför ? Samma med nosgrimma , varför har man nosgrimma på hästen ? För att det inte ska kunna öppna munnen. What  , det är liksom hur konstigt som helst . Man kan ju undra varför dom flesta har både bett och nosgrimmor. Bett har ju dom flesta när dom rider , ni måste hålla med om det ? . 
 
SKA rida i repgrimma nån dag  , prova . Alltid värt ett försök , hästen kanske blir såå fin i det . Går klockrent , vem vet ? Eller så springer den iväg och man får ingen kontroll , kontrollen ska inte vara bettet . Så egentligen borde det inte vara så stor skillnad , bara mycket skönare för hästen . Tuulie på dressyrponny.se provade utan bett, i repgrimma . Och hennes häst var jättebra i det . Skulle vara kul att prova det , ska göra det nån gång i paddocken .Totte kommer säkert älska det -
 
Tänk er själva att ha ett bett i munnen , skulle alldrig stoppa i det i min mun. Och man vill ju inte heller stoppa in det i hästens mun, som sagt så ska jag ´prova rida i repgrimma. Då kommer självklart film .
 
Om det funkar kommer jag inte rida i bett hela tiden ,men nån gång i bland . Huvudsaken är ju att man inte drar i hästens mun . Tänk på det alla ,tänk på vad du skulle känna om nån drog i din mun  . 
 
Lite flummigt inlägg kanske , men var bara en sån liten fundering . Nån dag ska jag bannemig testa att bara rida i grimma och grimskaft :) 
 
Vad tänker ni om det ?
 
//Filippa
Tjejer , "ni kan väll bju ?"