Laddar innan fotbollscup

Postat den: 2014-07-31 @ 08:56:51 | Allmänt | Kommentarer (0)


Ska till stallet strax å ta in hästarna från värmen , sen har vi cup . Spelar tre matcher idag , en imorgon och sen om vi går vidare spelar vi självklart mer . Ikväll ska vi till stallet och rida och fixa resten :) ha en bra dag 

//Filippa 

Gårdagens ridpass

Postat den: 2014-07-29 @ 10:08:52 | Filippa | Kommentarer (1)

Totte : 
 
Totte fick gå på prommis igår med Fanny , han har en lös sko  . Så hovis kommer idag och då ska han få nya skor . Men han tycker bara att det är skönt att ta det lungt . 
 
Taggad till nästa tävling :))
 
Chaba : 
 
Jag red lite lungt i paddocken på honom , mycket skrittjobb  . Bakdelsvänningar .Han vill gärna gå ut mot höger så då tränade jag på att han inte skulle det . Så det var jag noga med . Sen jobbade jag också trav i låg form . Och tog en galopp i båda varven . Han var dutti . 
 
 
//Filippa
 
 

Morgonjour, mcdonalds frukost osv

Postat den: 2014-07-29 @ 09:55:00 | Allmänt | Kommentarer (0)

Hej på er alla !
 
Och godmorgon kanske man ska säga , har ni sovit gottt ? Vi har varit och släppt ut pållarna. Dom vart så glada så, sen smörjde vi även på Tottes sår . Alla flugor är så dumma mot honom , det får man inte vara.Så  u står dom och äter så glatt så . Påvägen hem var vi lite lata och köpte frukost på donken . Jättegott . 
 
Dagens planer förutom det vi redan gjort : 
 
-Totte ska få nya fina skor  . Alltså kommer hovis . 
 
- Rida Chaba i skogen , en skrittur blir det idag . + fixa allt åt både Småtte och Chaba . (såklart)
 
- Fotbollsträning . 
 
- Tillbaks till stallet , rida ut en långtur på Totte med Anna :) 
 
Sen så ska vi äta och allt sånt , blogga och sånt med de kanske inte ni bryr er om ;) 
 
Ha en grym dag allesammans ♥
 
//Filippa
 
Söta lilla Småttetotte .
 
 
Och på bilden åvan är det Chaba , Hedvig pålle som vi tar hand om nu när dom är utomlans . 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tagga,tagga

Postat den: 2014-07-28 @ 19:52:05 | Totte | Kommentarer (2)

Är såå taggad tills nästa vecka , på måndag börjar det och på fredag slutar det .
 

Då ska vi nämligen vara med på ett terrängläger på klubben . Dom har byggt en terrängbana .Också kommer det vara träningar och sista dagen kommer det vara en tävling , i alla grenar .Och det ska bli såå kul . Ni som har läst bloggen ett tag vet ju att Totte älskar terräng , han tävlade jättemycket fälttävlan med sin förra ägare . Grymmaste terrängponnyn har vi :D Vet inte riktigt en om vi ska sova över där med både hästar och oss själva . Om inte så är det ju bara högst 10 minuter ner till klubben från stallet . Vi har varit med på en terrängträning i indal , och det var superkul . Var även med på en startfälttävlan i bollnäs för ett tag sedan .Typ förr,förra sommaren . 
 
 
 
Totte och Daniela på en tävling - powerpony.blogg.se 
 
//Filippa
 
 

Totte idag !

Postat den: 2014-07-27 @ 23:01:16 | Filippa | Kommentarer (0)

Idag fick Totte gå på en liten skrittur i det varma vädret , det ska ju bli lite svalare nu så vi tänkte då kan man jobba lite hårdare då . Det räckte med en skrittur idag . Flugorna var på han hela tiden , stackarn . Jag skrittjobbade lite . Jag red även i  grimma idag , mojjsigt . Vi fixade såklart allt annat i stallet , vid 5 tiden fick dom gå ut i hagen då det var skugga då . Då vart Småtte glad , han sprang såå glatt . Dom fick stå inne sen typ tolv på dagen då det var så varmt . 
 
Vi har även hand om Chaba , hedvig pålle . Från och med imorgon . För att dom åker till usa .Så då kommer vi även skriva ridpassen och honom  samtidigt som Totte . Så det blir dubbelt :)Hade nog inget mer att säga . 
 
Hörs imorgon, sov sött ♥ 
 
//Filippa
 
 

Mycket bad ..

Postat den: 2014-07-27 @ 22:50:06 | Filippa | Kommentarer (0)

Är det bara vi som typ badar varje dag i detta underbara väder ? Det har ju varit så otroligt varmt dom sistonde veckorna . Så vi har badat typ varje dag . Både kvällsdopp och på dagen , skönt . Idag vart det ett dopp i ett hav  på en  jättemysig strand . Supervarmt i vattnet var det , det har det varit på alla ställen vi har badat på ..HEHE;) 
 
Har ni badat nått i sommar ? Isåfall var det varmt ?
 
 
På bilden åvan ser ni vart vi var och badade på idag . 
 
//Filippa
 

Inköp granngården!

Postat den: 2014-07-27 @ 14:21:05 | Fanny & Filippa | Kommentarer (1)

Idag var vi på granngården en snabbis och köpte lite grejer till Totte . 
 
Vi kan börja med att vi köpte lite grejer åt vår katt , två kattgodis påsar och ett halsband . Som det var rea på . Ena kattgodiset kostade 14.40 på rea , och den andra 7.50 på rea . Halsbandet var det 70 % rea på , så de kostade 17.70 kr . Superbra :)
 
Hästgodis åt Småtte . Ej på rea . Kostade 55 kr . 
 
 
Sårsprej åt Tottsmått ,alltid bra att ha . Den kostade 69 kr . Alltid bra att ha i sjukväskan i stallet .
 
 
Solhelosan till Totte , han bränner sig så lätt på mulen och hans är slut så ja , det behövdes -. 
Den kostade129kr 
 
 
Liten helosan, hans förra är slut .49 kr 
 
Det var nog allt för denna gången :)

//F&F
 
 
 
 
 
 
 

Good day♡

Postat den: 2014-07-26 @ 23:21:47 | Allmänt | Kommentarer (2)

Hej på er alla fina bloggläsare

Mår ni bra ? Eller har nån av er fått solsting av detta underbara varma vädret ? Sjukt varmt är det , lovely. Svensk sommar när det är som bäst. Fast det kan ju bli lite jobbigt ibland. Ska inte klaga ...

Dagen har varit bra , började den med att åka till bergafjärden och bada med mamma , pappa , Emelie och fanny .Vid fem åkte vi till stallet , fixade allt åt småtte. Gick på prommis med honom och släppte ut han i sommarhagen . Han vart så glad . Han fick stå inne lite på dagen eftersom det är så varmt och han har ingen skugga i hagen . 

Efter stallet åkte vi till Hedvig och tog ett kvällsdopp. Varmt och såå skönt var det i luften och vattnet . Resten av kvällen har vi bara tagit det lugnt .

Godnatt , sov gott 
Hittade dock ingen "bra " bild sen vi var på bergafjärden och badade . :)) 

//Filippa 

Dagens läsarfråga!

Postat den: 2014-07-26 @ 16:52:38 | Filippa | Kommentarer (2)

Står era hästar ute dygnet runt ?
Varför?
 

Totte gör inte det .Och jag vill inte att han ska göra det heller . Känns trygast att ha dom inne . Nu dom varmaste dagarna har vi ju fått tagit in dom på dagen så dom slipper solen . Men annars går dom ut vid 6-8 på morgonen ungefär och kommer in mellan 7-9 på kvällen . På vintern lika fast då kan man ta in dom lite tidigare .
 
Grisen fick svalka sig lite innan en tävling ♥ 
 
/Filippa
 

Sommarlovet levererar!

Postat den: 2014-07-25 @ 11:00:29 | Filippa | Kommentarer (0)

Värme och sol varje dag , som utomlands känns det . 
 
Riktigt skönt är det , fast jobbigt för alla djur med solen . Det kan ju vara jobbigt för människor också . Igår kom vi till stallet vid sju , hade fotbollsträning på dagen och badade med laget . Då hade solen gått ner lite , och det var lite svalare. Skönt . Fanny red ut en uteritt up mot masten och mot kossorna . Jag och mamma fixade alla stallsysslor .Åkte hem vi nio kanske . 
 
Nu ska vi strax åka till stallet , allt ska fixas.Totte ska ridas , i skogen idag också .Ursäkta för den usla bloggningen på sistonde . Har inte haft nån lust . Somsagt så är det ju inte datorn man vill spendera sommarlovet med sånna varma dagar . Det ska man spendera i stallet , fotbollsplanen ,på badet och med kompisar 
 
Vi hörs mer under dagen , mobilinlägg från stallet kommer . 
 
Love you all♥
 
//Filippa
 

Dagens varma och mysiga tur !

Postat den: 2014-07-22 @ 23:31:07 | Filippa | Kommentarer (0)

Åh ,det har varit såå varmt och skönt i flera dagar nu . Underbart . Som utomlands ..
 

Dock blir det ju väldigt jbbigt för hästarana i denna värmen , i den hagen som Totte gå i just nu finns det ingen skugga , kanske pytte,pytte lite . Så när det är som varmast får vi ta in dom mitt på dagen .
 
Jag och några kompisar + Fanny sov i stallet idag , i våran husvagn . Kul :D Fixade allt i stallet ,åt frykost ,tog in småtte  . Borstade och fixade sen red jag och Julia väg på en barbackatur .Det var väldigt varmt, men det vart ju lite skugga eftersom vi var i skogen. Vi red nedre och övre rundan i alla gångarter . Också red vi även ner till ån och badade .Vattenponnyn Totte som älskar att båda , han älskar att stå och plaska i vattnet så jag fick en del vatten på mig också . Skönt .Supermysig tur i allafall och pållen skötte sig fin,fint . Vi red i shorts och linne . 
 
Var i stallet typ hela dagen , hade även stallmöte. Sen åkte vi hem och åt och gjorde inget särskilt . Sen var vi på fotbollsträning , och sedan åkte vi och nattade pållarna .Gick även en liten prommis med Totte , kvällsprommis♥ 
 
Godnatt ,sov gott 
 
Älskling och jag på hemmatävling , LC+5
 
//Filippa
 
 
 

Dagens läsarfråga

Postat den: 2014-07-22 @ 21:35:00 | dagens läsarfråga | Kommentarer (7)

Hur ofta läser ni våran blogg? 
 
/Fanny
 
 
 

Gårdagens ridning i värmen!

Postat den: 2014-07-21 @ 09:20:13 | Filippa | Kommentarer (0)

Igår tänkye jag egentligen rida i paddocken . Men sen tänkte jag att det nästan är plågsamt för både mig och Totte . Det var ju runt 30 grader i går . Så då red jag i skogen istället . Där var det ju lite skugga i allafall . Först skrittade jag fram , sen klättrade jag en gång för masten , travade upp två gånger , galopperade upp två gånger och travade av en gång uppför backen . Totte var superduktig . Han lyssnade jättebra och så , sedan skrittade jag övre rundan . Sen var vi ju i stallet hela dagen , fixade allt och bara myste på. 
 
Nu så har vi varit och släppt ut lite pållar ,så nu ska vi äta frukost .Sen åka och bada och sen står stallet på schemat, ska även sova över i stallet. Kul :D Ursäkta för den usla uppdateringen på sistonde. Har inte haft nån riktig lust . Man vill ju inte sitta inne och blogga på sommarlovet och i det varma vädret .
 
Vi hörs , hejdå //Filippa
 
 

Tottechaba on videofyme

Postat den: 2014-07-19 @ 22:39:19 | Annat | Kommentarer (0)

Totte ,min och Fannys pålle och Hedvig ponny Chaba har skaffat en videofyme kanal tillsammans . Dom gör jättebra och roliga videos . Det var för några dagar sedan , kanske en vecka sen . Dom har strax 500 följare . Tote skulle bli superglad om ni gick in och följde dom . Visst är det lite kul att dom har en kanal ? Gull Småtte ♥
 
Ladda upp appen videofyme på mobilen och skaffa det , gratis . Också kan ni även kolla via datorn , tottechaba heter dom :) . 
 
Fanny och Totte från tävlingen på näset . 
 
 
 

Övernattning i stallet !

Postat den: 2014-07-18 @ 17:22:18 | Filippa | Kommentarer (1)

Hej :) 
 
Har precis kommit hem från stallet , har ätit och ska packa lite . Jag , Fanny och Hedvig ska sova i stallet i våran husvagn .Kul.Vi ska väll inte göra något speciellt , va lite i stallet , hoppa lite hinder (utan häst ) , äta gotti och sova . Var och fixade allt i stallet förut , packade hö , mockade , fyllde vatten, fixade med Totte och red . Allt det vanliga :) Jag red en lugn uteritt övre rundan , barbacka och i grimma och grimskaft . Mys , Totte skötte sig kanon . 
 
Hörs senare // Filippa
 
Finaste pållen ♥