Gårdagens hopptävling!

Postat den: 2014-03-31 @ 14:33:00 | Filippa | Kommentarer (2)

Igår var det hopptävling för min och Tottes del ,en loka/regional på klubben . 
 
LD (70cm)
 
Red fram ute i skritt och lite trav , jobbade honom lite och så . När jag fick gå in i ridhuset så red jag också i alla gångarter , hoppade en gång på "lilla! , två på räcket och en gång på oxern . Totte hoppade jättefint ,trampade inte in och hoppade runda språng . Lika dant på banan , tveka inte någon stans . Vi fick en blå gul rosset .Jättenöjd över prinsen min  . 
 
 
 
LC (80 cm )
 

Även då hoppade han jättefint på framhoppningen , runda och fina språng . Inne på banan också , allt gick klockrent , men på första hindret i omhoppningen vart det en rivninig . Ingens fel ,bara otur . Totte hoppade som en gud . Var jättenöjd över honom ,synd bara att det blev ett skit pet . Annars skulle jag blivit placerad;) Men det är ju inte det viktigaste , en grym runda i allafall . Nöjd och glag :D Fick massa fina bilder av olika personer .Fanny fotade också!
  
Bilderna i det här inlägget har Victoria Englund fotat .
 
Kan även säga att vi vann silver i fotbollscupen , vann semifinalen mot alnö , finalen förlorade vi med 1-0 mot njurunda . Men är nöjd ,en tävlingsdag :D
 
//Filippa
 
 

Sneakpeak-vårbilder

Postat den: 2014-03-29 @ 19:49:44 | sneakpeak | Kommentarer (1)

Jag Fanny och Hedvig gick ner med pållarna på ängen och fotade lite vår bilder  i det fina vädret . Vart faktiskt väldigt bra resultat . Blir ju så när det är fina pållar på bilden . Tänkte bjuda på några i dett inlägget ,mer kommer :)
 
Det är Fanny som har blå tröja och jag rosa . Mer kommer :)Vår modell ponny .
 

//F&F

 
 

Go frukost !

Postat den: 2014-03-29 @ 09:58:00 | Filippa | Kommentarer (0)



Jag och Fanny fixade lite go frukost imorse , vi vann fotbollsmatchen igår med 2-1 mot selånger . Alla spela grymt , just nu leder vi gruppen vi spelar i , har en match idag också :) Ska strax till stallet , fota lite , rida och fixa allt .  Mysa på med världens underbaraste lilla ponny♥
 
Ha en grym dag ,hörs senare finisar //Filippa

Mysig uteritt i solen<3

Postat den: 2014-03-28 @ 17:24:09 | Allmänt | Kommentarer (1)

Är påväg hem från stallet nu . Jag red ut en uteritt med Filippa R i solen .

Vi red i ungefär 1 timme och en kvart . Två pigga och glada hästar, red i alla gångarter . Ställde inga krav på honom, han hade öronen framåt hela tiden ! I galoppen gjorde båda pållarna glädjeskutt lite här och var ;) kul var det i allafall .Fanny och mamma fixade all stallgöra medans. 

Ska hem byta om, få i mig nått sen drar vi på fotbollscup, vi ska vinna:D förresten såg ni mig
På tv:n i morse? Det var lite klipp från cupen . Hörs senare , äntligen helg 




Stallet+Fotbollsmatch

Postat den: 2014-03-27 @ 21:45:12 | Filippa | Kommentarer (0)

Idag efter skolan cyklade vi hem , var hemma i ungefär en kvart . Sedan åkte vi till stallet , jag fixade allastallsysslor , Fanny red en uteritt i fin vädret . Mysigt,Totte var superduktig♥ Var i stallet i några timmar . Myste med min fina ponny såklart!
 
Efter stallet åkte vi och skulle spela fotbollsmatch , mitnordic cup (stav) började idag . Första matchen idag , vårt lag spelade bra . Första fem minutrerna sådär ,men på slutet spelade alla grymt . Vi vann med 4-1 . Varav ett mål gjort av mig,alla i laget kämpade och spelade bra .Nu har jag och Fanny tagit det lite lungt ,kollat på lite serier ,inte gjort något speciellt .
 
Tänkte skriva vad helgens planer bli :) 
 
- Fredag

Först skola ,när helgen börjar ska vi till stallet , Totte ska ridas,allt ska fixas , sen ska vi åka och spela andra matchen på cupen ,mot selånger . Sen lite fredagsmys!
 
-Lördag
 
Stallet , mysa hos ponnyn, rida ,fixa  allt . Duscha Totte , fixa lite inför Totte och även fotbollsmatch .Vet inte om vi ska duscha Totte före eller efter matchen . Vi får se ! 
 
-Söndag 
 
Tävling på morgonen , hemmatävling , ska bli superkul . Verkligen taggad , jag och Totten ska vara rosa . Och om vi gått till final så ska vi ju spela match på efm . 
 
Såklart ska bloggen bli lite uppdaterad i mellan åt . Vi kommer ju även vara hemma , äta osv . Men sånt är ju självklart , det är ju inge roligt att veta ;) 
 
En bild från tävlingen i timrå . 
 
//Filippa
 
 

Dagens hoppträning!

Postat den: 2014-03-26 @ 20:22:00 | Filippa | Kommentarer (2)

Supernöjd med ridpasset idag , Totte hoppade väldigt fint på alla hinder . Runda och fina språng . Hoppade lite kombination , även studs . Så dom får kvicka och snabba ben till tävlingen ! Han stannade på ett hinder ,men vi kom in konstigt på tre kombinationen ,han trampa in på första , hoppa andra och tredje höll inte jag om och så . Men det var mitt fel , men är väldigt nöjd över Småtte i allafall , taggad till tusen till tävlingen i helgen . Hindrerna låg på runt 80-90 cm tror jag .

//Filippa

 


Dålig uppdate!

Postat den: 2014-03-26 @ 15:14:59 | Filippa | Kommentarer (0)

Inte haft tid eller lust att blogga senaste dagarna .
 
Kom hem från skolan för mindre en en timme sedan , har fikat lite . Nu stallet , hoppträning på schemat .Superkul ska det bli :)Fanny ska väll filma och fota lite . Vi hörs i allafall efter stallet . Dagarna som redan gått på denna veckan har varit jätte bra , väldigt solit och fint väder vilket är ett+ . 
 
 
//Filippa
 
 
 

Dagens läsarfråga

Postat den: 2014-03-24 @ 07:37:59 | dagens läsarfråga | Kommentarer (5)

Vilken hästaffär Gillar ni mest? 

Jag har massor som jag gillar supermycket . Hööks och equine brukar vi handla mest på . Men Det är Darför det ligger ju nära . Och jag tycker att dom har superfina grejer där.  Men älskar också att handla på internet , på Börjes osv. Men det måste nog endå bli equine och hööks:) 


/Fanny 

Jättebra ridpass!

Postat den: 2014-03-22 @ 21:32:46 | Filippa | Kommentarer (1)

Idag red jag lite i paddocken , solen sken och det var grymt väder !
 

Idag  tränade jag mycket lydnad , gas och mycket broms .Började med att jobba mycket skritt jobb , mycket halter och övergångar . Gjorde halt vid varje bokstav . Han lyssnade grymt bra , behövde bara säga brr så stannade han . Jobbade honom i låg form . Gjorde det i båda varven !
 
Sen travade jag väldigt mycket , Totte var väldigt lugn och lyssande på mig . Gjorde även halter lite då och då där , och skritt övergångar m.m . Gjorde mycket serpentiner , volter . Ställde honom lite , så att han blev lösgjord . 
 
Galoppen var också grym, kunde samla den hur mycket jag vill . Sedan ha ett bra mellan tempo och även öka . Galopperade på volt och runt fyrkatsspåret . Gjorde lite galoppombyten . Totte var jätteduktig hela ridpasset ,verkligen . Supernöjd med prinsen :) Travade även av honom med långa tyglar, han var väldigt avspänd och lugn . 
 
När vi kom tillbaka borstade jag honom , spolade av benen .Eftersom han var väldigt lerig, man vill ju inte att han ska få mugg, problem med karlederna . Superviktigt att dom är rena där ! 
 
Outfiten då ? Vi körde på blått idag . Hot or not ?
Han är ju fin i alla färger så det blir ju alltid en tumme upp för snyggheten  ;) 
 
//Filippa
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Solig och fin dag !

Postat den: 2014-03-22 @ 11:39:00 | Filippa | Kommentarer (0)

Gud vad fint väder det är ute , solen skiner och snön håller på att smälta bort .Det är så vår vädret ska vara...
 
Imorse var vi och släppte ut alla pållar , fixade allt åt Totte och Shanti . När vi kom hem åt jag frukost , tog en cykel premiär tur . Bara fram och tillbaks på gatan .Men endå! Fixade lite på altanen , och har tagit det lungt . 
Ska strax tillbaka till stallet igen . Totte ska ridas i underbara vår vädret . En mys tur  :) Hur är vädret hos er ? Vad ska ni hitta på idag :)
 
Ikväll blir det tv mys . Titta gärna in på sundsvallsryttare.horseworld.se .En blogg vi har tillsammans med Hedvig , igår fixade jag och Fanny en ny header till den . Kolla gärna in och skriv vad ni tycker ! 
 
Inte så mycket mer som händer idag faktiskt . Eller jo , vi ska gå ut och äta med la familia . Gott! Bloggen ska hållas uppdaterad , vet inte riktigt vad jag ska skriva om . Men kommer säkert på saker senare . Hörs senare , ha en grym lördag allesammans :D 
 
En liten selfie som jag och Totte tog igår , fina ;) 
 
//Filippa
 

Fin pållen♥

Postat den: 2014-03-21 @ 18:43:02 | Fanny | Kommentarer (0)

Idag red jag en liten mysig tur ,för att i onsdags var det trimmningoh igår dressyrträning . Så han var värd en liten bys tur i fin vädret . Snön håller på att smälta bort (igen) och solen skiner :) Vi travde och galopperade , såklart skrittade vi också . Supermysigt !Nöjd med Totte i allafall , ställde inte så mycket krav , han fick inte arbeta så mycket . Utan det var bara en mystur . Filippa gick med för att hon skulle fota . Det vart några bra bilder tycker jag :)Bjuder på en i detta inlägget . Filippa och mamma fixade alla stallsysslor , jag borstade såklart Totte och så . 
 
Påvägen hem stannade vi på hemmakväll och köpte lite godis , gotti . Myskväll framför tv:n (Lets dance) står på schemat .Nu ska jag gå och äta lite ..
 
hörs mer senare //Fanny
 
 

Dagens ridpass!

Postat den: 2014-03-20 @ 21:59:08 | Filippa | Kommentarer (0)

Idag var det träning på klubben . Dressyr stog på schemat , backdelsväningar osv . 
Vi körde på rosa idag :) Vart faktiskt riktigt deppig idag , som ni vet har vi fått super mycket snö . Idag kom det mer :( Det går knappt att rida ute , vi tog precis ut Tottes snösulor (innan snön kom ) . Så han snubblar till nästan hela tiden , man tycker så synd om honom . Lillbubben , j*kla snö . Över till ridpasset..
 
Vi jobbade först mycket skritt . Både på fyrkantsspået och volt . Gjorde mycket bakdelsväningar . Från början var han väldigt "stressad" .Han kunde inte koncentrera sig riktigt , utan ville helst bara gå och ja . Men ju mer vi gjorde det och destu bättre jag visade så vart dom väldigt bra . Han var lugn och gjorde fina bakdelsväningar . Gjorde det i båda varven , på slutet var han grym !
 
Sedan travade vi på en fyrkant fast på en volt i nedsittning . Han var väldigt duktig , lugn och stadig i formen . Gjorde även fina bakdelsväningar i traven . Från början även där vart dom lite sådär . Men det vart bara bättre och bättre , han förstog mer och mer vad jag menade . Sedam galopperade vi på volt , gick ut på en fyrkant och gjorde bakdelsväningar även i galopp . Dom var superbra om jag ska vara lite skrytig ;) Kanske inte dom mest perfekta att titta på ,men det kändes bra och det är ju huvudsaken . Totte  var lugn och fin  i galoppen .Det var kontrollerat och bra :D Jättenöjd med dagens ridpass .Väldigt bra övning för Totte .
 
Sen skrittade vi hem , jag red bilvägen hem . Inte i skogen , för då får Totte styltor som sagt . När jag rider själv så pratar jag alltid med  Totte .Om hur bäst han är ♥ 
 
 
//Filippa
 
 
 

Inköp !

Postat den: 2014-03-19 @ 15:22:00 | Inköp! | Kommentarer (2)

Vi och mamma beställde ju lite saker till Totte , det ena kom i fredags och en sak kom i måndags . 
 
Ett rosa ridtäcke i fleece . Supergulligt och så . Det beställde vi ifrån myone.se . 
Rosa glansigt schabrak , supersnyggt .Det är beställt från 
horze.se.
Ljusrosa benskydd , supersöta . Passar perfekt till vår ljusrosa outfit . Även det beställt från horze.se . 
 
 
Supersöt rosa grimma som det står young rider . Beställd från horze.se 
 
//Fanny och Filippa
 
 
 

Hej hej :)

Postat den: 2014-03-19 @ 14:56:00 | Filippa | Kommentarer (0)

 Har inte hunnit eller haft någon riktig lust till bloggen nu tyvär . 
 

Det är därför bloggen stått lite tomt nu några dagar , men det är inte alltid man har lust och framförallt tid . Måndagen , tisdagen och dagen har varit bra . Totte har skött sig och ja ,allt har rullat på sm det ska . Det deppiga är ju snön :/ Ska inte vara så negativ med snön, vi får hoppas att den går bort så fort som möjligt . 
 
Skolan slutade 14.00 idag . Hade inga "speciella" ämmnen idag . Ska strax till stallet . Fanny ska hoppträna , jag ska väll vara fotograf och filmare . Och såklart ska allt annat i stallet fixas . Vår fina ponny♥
 
I fredags och i måndags så kom lite saker vi har beställt, kan visa er vad det är i nästa inlägg . Roligt va :D Väldigt nöjd med sakerna i allafall . Väldigt söta saker ;) 
 
Hur har eran dag varit en sålänge då ? Förresten ,såg ni på ryttareliten igår ? I såfall vad tyckte ni om det. Jag tyckte det var lika roligt och bra som förra veckan . Ett av mina nya favvo program  . Hihi . 
 
Hare bäst !
 
//Filippa
 

Stallmorgon<3

Postat den: 2014-03-17 @ 07:39:00 | Filippa | Kommentarer (1)

Har vart i stallet nu på morgonen , släppt ut alla pållar och även storhästarna . Huligan och Morris , och ponnysarns Totte , chaba , joey och shanti:) 
 
Påväg hem nu , ska fika , fixa mig lite och byta om . Sen ska vi till skolan .Inga speciella ämnen idag m slutar 13.50 .Måndag idag , ni som inte visste det ... Ny vecka ! Efter skolan ska jag hem , fixa lite sen stallet. Rida , fixa , ta in hästar m.m . Vart faktiskt väldigt sur imorse när jag vaknade , det har snöat inatt så det är vitt överallt . det var ju vår nyss . Sol och underbart ! Jäkla mars väder ;( .Väldigt deppig blev man då när man såg snö , puhuu . Man trodde ju att sommaren var påväg nu  , eftersom igår var det underbart väder . Tänkte rida på banan idag , den var så fin och upptinad men nu . Nja , då får vi se vart jag rider ;) . Cykeln åkte fram igår , kanske inte så bra att cykla nu . Men troligen ska det bli sol imorgon och inte snöa. Då kanske snön går bort lite . Vi får hoppas på det bästa . 
 
Hoppas ni får en jättebra dag i allafall . Ny vecka , nya möjligheter som man brukar säga , haha . 
Puss , hare bäst // Filippa 
 
En bild på pållarna imorse .