Pizzamys!

Postat den: 2015-01-31 @ 19:23:41 | Allmänt | Kommentarer (0)
Myslördag!

Postat den: 2015-01-31 @ 18:29:42 | Filippa | Kommentarer (0)

Idag var det myslördag på vår ridklubb. Man fick anmäla sig dit om man ville vara med & det ville vi . Väldigt mysigt var det , vi fikade, masserade varanndra och massa sånt , Det var även en hästmassörska där och hjälpte oss att massera hästarna , hon masserade även  allas hästar. Totte tyckte det var superskönt och han höll på att sommna, massörskan tyckte att han såg jättefin ut , hade fina ben och allt. Supermysig dag helt enkelt, bara vara med sina hästar och mysa.Det höll på från 11-3 ungefär.
 
Totte fick ta det lungt helt idag , det vart en prommis övre rundan. Alltså ner & upp till srk. När vi kom upp till stallet fixde jag ochFanny allt till Totte , ställde in han i boxen med hö och massa godis. Bästa Totte!! Smörjde även och fixade all utrusning tills imorgon då det är tävling.Det är klubbhoppning,  Fanny och Totte ska hoppa 80 cm. Vi alla är supertaggade :DD . 
 
Kom hem vid fem ungefär och nu blir det lördagsmys med god mat och massa gottigotti. Hoppas ni haft en bra lördag en sålänge , och vad har ni hittat på? Hörs mer senare iaf. 
 
Totte får massage , otroligt söt och trött♥♥
 

Onsdagens träning!!

Postat den: 2015-01-30 @ 23:31:29 | Fanny | Kommentarer (0)

I onsdags hade jag hoppträning/träning  för catta , så jag tänkte skriva om det nu. 

Vi trimmade så inte så mycket hoppning, men det är väldigt nyttigt & bra för både hästen & ryttaren . 

Om vi ska sammanfatta ridpasset så hade vi mycket bommar och hårt jobb. Travade/ galopperade på volt mycket över bommar och så. Även efter ett tag upphöjda bommar . Gjorde det i båda varven , i olika tempon . Väldigt bra träning för dom att komma rätt på bommarna , kunna ha samma tempo och allt sånt . Det är bra att träna på små bommar . 

På slutet "hoppade" vi även över bommar . Eller snarare red en liten bommbana där det var med att man red på volt, gjorde galoppombyten och massa mer. Jag tyckte att det kändes superbra och kontrollerat . Vår tränare sa att den "rundan" fick många poäng . Vi red utan stigbyglar för det mesta , även det superbra träning:) 

Så om vi ska sammanfatta onsdagens träning lite kort så gick det jättebra . Totte var lyhörd och dutti.

En liten bild från i onsdags :)) 

Fredagsmys!!!

Postat den: 2015-01-30 @ 20:35:00 | filippa | Kommentarer (0)Fredagskväll vilket är =fredagsmys. Väldigt skönt efter en hel vecka med skola , denna veckan har vi haft en friluvsdag då jag åkte slalom . Väldigt roligt!! Nästa vecka börjar våra nationella prov , på måndag har vi det första, som är svenska. Inte ett dugg nervös/orolig över det . Gruvar mig mest till engelskan tror jag :/. Men det går säkert bra. I allafall idag efter skolan åkte vi till stallet , såklart . Red och fixade allt åt SmåtteTotte . Ridlektion på srk, lite dressyr . Totte var för det mesta superfin :)) 

Välkommen torsdag '

Postat den: 2015-01-29 @ 08:06:58 | filippa | Kommentarer (0)

Idag är det torsdag , och det regnar ute . Whaaat? Från att vara hur mycke snö som helst till att regna . Tråkigt :/ . Annars blir det nog en bra torsdag , skolan , stallet & sen fotbollsträning . 

Hoppas ni får en bra torsdag i allafall så hörs vi senare!!


En bild innan hoppträningen igår , Fanny skriver om passet ikväll. 

Massa saker i ett och samma inlägg

Postat den: 2015-01-27 @ 22:02:23 | Fanny | Kommentarer (0)

Hej på er alla!

Förlåt för att det inte har blivit många inlägg alls på sistone. Men vi har inte hunnit. Vi har inte skrivit nått om helgen och sånt , det har vart en bra helg i allafall. Men har tex inte skrivit om gårdages ridpass. Igår red jag och Tottis ett dressyrpass i ridhuset. Jag tränade lite skänkelvikningar och tempoväxlingar tex. Travade och galopperade över en bom. Lite galoppombyten osv. Är iallafall jättenöjda med Totte och han var superfin. Helt klart världens bästa och underbaraste ponny. 

Men idag så hade vi friluftsdag på skolan. Men först på morgonen hade vi HK. Vi gjorde gröt också fick man göra en macka till, men gurka och paprika. Det var gott. Men sedan resten av dagen hade vi frilufsdag. Det var väligt roligt. Jag och Filippa åkte slalom, och det var ganska varmt, och man frös inte så det var jätte skönt :) 

Men efter frilufsdagen så var vi med Marie. Och sen så åkte vi och tränade fotboll vid 19.00 tiden. Totte vilade idag. Och mamma fixade allt i stallet åt Totte idag, och såklart myste med honom litegranna. 

Men nu måste jag sova för jag är väldigt trött. Men vi hörs förmodligen imorgon;)

En liten mobilbild från gårdagens ridpass. 

/Fanny

Väldigt mysigt tur

Postat den: 2015-01-22 @ 22:43:35 | Fanny | Kommentarer (0)

Hej på er Alla glada! 

Idag efter stallet så åkte vi nästan direkt till stallet. Filippa fixade allt i stallet och jag borstade/fixade och red Totte. 

Jag red ut med Anna och hennes häst Konrad. Vi red övre och nedre, en superbra sväng. 

Vi red i alla gångarter och racade upp för två Styckna långa backar i djupsnön. Totte tyckte det var superoligt, men även jobbigt. Även i traven så sprang han med örorna spikraka framåt. Så himla gullig han är. När vi kom tillbaka från turen så hade Filippa fixat allt "stalljobb" så jag borstade och fixade totte, satt på han sitt stalltäcke och sedan fick han gå in och äta eftermiddag och mysa i boxen. Det var en väldigt mysig och rolig ridtur. Totte var jätteduktig. 

Sen när vi var klar med allt så kom mamma direkt efter sitt jobb och hämtade oss. Så vi åkte till Donken och hämtade mat. Sedan lite senare så hade vi fotbollstränare. 

Men nu ska jag sova, och det är väldigt skönt att det är Fredag imorgon. Jag tycker att det känns som Fredag idag. Men så är det ju tyvär inte ;) 

Men hörs imorgon/Fanny


Älskar denna bild <3

Film från onsdagens träning!

Postat den: 2015-01-22 @ 22:23:33 | Filippa | Kommentarer (0)

Tänkte visa film från gårdagens träning , utvärdering ser ni om ni bläddrar lite längre ner . Imorgon kommer även en eller två till delar på svar på frågsetunden.Nästa del blir del 4. Håll utkik under morgondagen . Freeedag imorn , skönt :D
 

Längtar...

Postat den: 2015-01-22 @ 12:09:00 | Allmänt | Kommentarer (0)


Åh vad jag längtar :)))

Onsdagens hoppträning!

Postat den: 2015-01-22 @ 12:08:38 | filippa | Kommentarer (0)

Igår var det hoppträning för min och Tottes del . Superkul,verkligen . Skrittade ner till ridhuset , när jag kom ner så började jag skrottjobba Totte lite . Han vart riktigt fin , började sedan att trava fram i båda varven . 

Sedan så skulle vi rida serpentiner med bommar . Jämna travsteg hela tiden , en bra trav . Gjorde även det åt båda hållen. Sedan skulle vi flytta in framdelen innåt. Bakdelen skulle vara kvar på spåret och framdelen innanför . 

Red sedan på volt i trav och galopp. Mest galopp. Samla , öka , mellangalopp osv. Totte lyssnade ritkigt bra . 

Sedan travhoppade vi några gånger på ett räcke som sedan vart en liten oxer. Galopperade också över den nån gång. Sedan hoppade vi lite gymnastik hoppning , en serie i båda varven. I galopp , inte så högt men det är väldigt jobbigt för dom. Totte hoppade riktigt fint tycker jag. Superkul var det , när vi hade hoppat klart serien skulle vi hoppa en oxer . Sedan travade vi av och skrittade hem. 

Bästa Totte<3


Film kommer senare :) 

//Filippa 

En mysig tur

Postat den: 2015-01-20 @ 17:52:02 | Fanny | Kommentarer (0)

Hej på er alla glada!

Idag slutade vi klockan 13.00, väldigt bra. Så vi åkte till stallet nästan direkt efter. 

Filippa fixade allt i stallet medans jag borstade Totte. Idag red jag ut en sväng barbacka med hackamore,supermysigt. 

Jag red mot kossorna och längre bort. Red i alla gångarter, och red i ca 40min. En ganska lagom lång tur. 

Nu har vi ätit och senare så ska vi ha fotbollsträning. 

Hörs senare/Fanny


En liten gullig bild från idag :)

Hemkunskap !

Postat den: 2015-01-20 @ 10:17:15 | filippa | Kommentarer (0)

Idag har vi en väldigt skön skoldag , vi har haft HK nu . Och vi gjorde en fruktsallad . Men vi slutar 13.00. Efter skolan står stallet på schemat & efter stallet står fotbollsträning på schemat. En bra tisdag helt enkelt :).

Vad har ni för planer för dagen ? 
Slalom igår!

Postat den: 2015-01-19 @ 11:52:55 | filippa | Kommentarer (0)

Igår efter stallet åt vi lunch , donken . Sedan åkte vi slalom hela efm med kompisar. Det var superkul och mysigt . Vi åkte i typ tre timmar . Jag åkte med Hedvig, Fanny och Johanna. När vi kom hem satt vi oss under ett duntäcke och kollade på pll. Åt sedan middag sen fortsatte vi kolla på serier och åt chocklad. Mysig dag <3 

Bjuder på lite bilder därifrån: 


Svar på frågestunden #3

Postat den: 2015-01-18 @ 19:43:39 | Frågestund | Kommentarer (4)

Vem av er bloggar mest?
Det bror helt på vem som har mest lust och tid just då. Jag tror vi bloggar ganska jämt . Somsagt bror det på vilken dag det är och så. 
 
Ska ni åka till skåne någon gång? 
Inte omöjligt.
 
Hur är ni i skolan?

Vi lyssnar på lektionerna och är ganska tysta på lektionerna . På rasterna är det olika , bropå vad man gör . Vi kan både vara "lugna" och "galna . Om ni förstår vad jag menar. 
 
Kan ni skriva ett helt inlägg om träning? Alltså hur ni tränar/gör för att hålla er i form, och om ni inte äter godis osv. Alltså om hur ni lägger upp ert tränings schema för veckan! 
Absolut kan vi det, inte för att vi gör något speciellt . Tränar och äter ofta onyttigt , typ ;) . 
 
När köpte ni totte? 
9 december 2011.

Hade ni någon häst innan? 
Nej ingen egen, bara Sham som var våran foderponny . Ni har säkert hört talas om , världens sötaste shettis som vi red och skötte om varje dag nästan. Vi har varit skötare på några hästar också. 

Ert drömland?
 
Hmm, har inget riktigt . USA skulle vara roligt att åka till på shoppingresa . Drömland vet jag dock inte .Men jag älskar turkiet , spaninen m.m. 
 Chips/godis 
Båda helt klart. 
 
Terrängritt/hoppning 
Åå, terräng är sååå himla kul .Tyvär finns det inte tillgång till banor här vi bor , hoppning är också otroligt kul . Fart det gillar vi ;)

Vår/höst 
Båda är sjukt mysiga , det får nog kanske bli vår endå.

Ponny/häst 
Ponny.

Fux/skäck
Fux får det bli , bara för att Sham är det . 
 
Viken app använder ni till bloggen?

Om du menar headern , så är det ingen "app". Utan den är gjord på datorn och det är en tjej som heter Nora Bååth som har gjort våran . Hon är superduktig.
 
Inga fler frågor=inga fler delar. Om ni skriver fler frågor så kommer det en till del. 
 
//F&F
 

Rider !

Postat den: 2015-01-18 @ 10:54:00 | filippa | Kommentarer (0)

Skrittar upp till stallet efter ett sådär bra ridpass . Det kan inte alltid vara jättebra , jag red kasst så det var därför ;) . Totte var iaf duktig , jag gjorde bla lite skänkelvikningar, galoppombyten m.m. 
 

Han är bäst som vanligt i allafall  <3