Dagens hopptävling

Postat den: 2015-05-30 @ 23:04:22 | Fanny | Kommentarer (0)

Känns som vi bara skrivit om tävlingar senaste tiden, förra inlägget skrev vi förra helgen på en dressyrtävling. Och idag (lördag) har jag även tävlat, fast i hoppning. Men man måste ju nästan skriva om tävlingar, speciellt när man är så nöjd;) dock LOVAR vi att vi ska bli bättre på att hålla en jämn uppdate. Har bara inte orkat. Men totte har mest bara myst och jobbat i skogen denna vecka. Bara en gång på banan. 

Jag hoppade i allafall en LC idag. Totte kändes verkligen super på framridningen/framhoppningen. Hoppade som en gud, flög över hindrerna och sög tag i dom. Och samma inne på banan. Så fin och han tyckte att det var superkul, jättemånga fina språng och en allmänt bra runda. Tyvär ett skitpet på andra hindret, en sur rivning, otur. Men det gör inget, han hoppade superfint. 


Film kommer imorgon!
/Fanny

Dagens dressyrtävling i njurunda

Postat den: 2015-05-23 @ 22:58:44 | Allmänt | Kommentarer (2)

Idag var det dressyrtävling i njurunda, jag red LC:1 an idag. 
 
Kan inte vara annat en nöjd under dagen, han skötte sig riktigt fin fint under hela programmet. Och vår utveckling tillsammans blir bara bättre och bättre hela tiden. Han lyssnade på mig, höll formen stadig för det mesta hela programmet. Han har fina gångarter, synd bara att det inte är med travökning i lc, det är han grym på. 
 
En jättebra tävling helt enkelt, finns såklart några små saker jag kan rätta till,men det finns det ju alltid.Totte är världens bästa, gör alltid sitt bästa. Hjärtat vårat♥♥
 
Fixade såklart även allt i stallet, packade upp allt som vi tagit med oss till tävlingsplatsen, bubbis fick mumsa lite gräs (som han gör varje dag nu för att vänja sig innan dom går ut till sommarhagarna). 
 
Film kommer om ni vill ha, ni får en bild från idag nu.
//Filippa
 
 
 
 
 

Taggade för morgondagens dressyr

Postat den: 2015-05-22 @ 23:21:14 | Allmänt | Kommentarer (0)

Idag red jag igenom dressyrprpgrammet och trimmade lite inför morgondagens dressyrtävling. Han var fin för det mesta, men lite het då han vilade igår;). Men blev bättre och bättre. Vi fixade allt i stallet, duschade bubbis, och knoppade honom, packade och helt enkelt fixa allt. Väckarklockan ställs på 05.00 imorrn, tagga tagga taggaaaa. 

Hörs imorgon i allafall:D
Senaste ridpassen!

Postat den: 2015-05-22 @ 14:52:25 | Allmänt | Kommentarer (0)

Tänkte skriva lite kort om dom senaste ridpassen denna veckan, tänkte att det var passande då det är fredag idag. 

Måndags: skrittade ut en tur med älskling.

Tisdags: barbackatur mot kossorna i alla gångarter. 

Onsdags: hoppträning, såååå himla dutti Totte. Hoppade allt klockrent och han tyckte det var superkul. 
Torsdags: igår så gick vi ut på en mysprommis med honom. 

Och dagens rispass skriver jag om när vi ridit. Gårdagens tävlingsresultat| Fanny & Totte

Postat den: 2015-05-18 @ 16:22:33 | Fanny | Kommentarer (0)

Hej, igår var det ju hopptävling i Ånge. Jag tävlade LC , och andra omgången av agria ponny trophy. 

Banan tyckte jag var jättebra, många svängar osv. Bra underlag också. Skrittade först fram väligt mycket, började med att rida fram i en paddock ute, i alla gångarter. Väldigt fin var han och jag gjorde många tempoväxlingar. Sen när jag fick komma in på framhoppningen så travade jag lite och sedan galopperade ett varv ungefär. Hoppade sedan "lilla" två gånger, superfint. Efter det hoppade jag räcket, verkligen ett supersprång. Hoppade också oxern en gång, supersprång där också. Och jag brukar bara hoppa framhoppningshindrerna ungefär 1 gång, om språnget inte känns bra brukar jag ta det en gång till. Men jag tycker att det räcker, passar super iallafall till Totte. 
 
Sen tills det var min tur att komma in på banan och hoppa så travade och skrittade jag bara runt, när det var min tur att komma in så gick jag in på banan och trava ett par steg och sedan fattade galopp, fick startsignal ganska så fort och då började jag hoppa. Det var 1-8 , 9-13. Han hoppade 1an och 2an superfint verkligen, 3 fick vi ett stopp på, helt och hållet mitt fel, men tog om hindret och då vart det ett super språng, samma på 4an, det var en mur, verkligen ett super språng. Samma 5,6,7 och 8, hur fina språng som helst verkligen. Så ett surt stopp helt enkelt, men verkligen mitt fel. Han var verkligen på hopphumör och det kändes jättebra. Är iallafall supernöjd över rundan och var jätte glad, trots stoppet, men jag visste att det var mitt fel. 4 fel vart det men verkligen supersprång.

 Film kommer att komma. Det var lite fotografier där också, så har fått lite bilder och jag kommer att få fler , också fotade Filippa också, superfina bilder iallafall. 

/Fanny 

Torsdagsmys!

Postat den: 2015-05-14 @ 22:10:16 | Allmänt | Kommentarer (0)
Dagens!

Postat den: 2015-05-14 @ 16:21:24 | Allmänt | Kommentarer (0)

 Idag red jag lektion med Totte, vi gjorde galoppintervaller och bak/framdelsväningar. Gick superbra, han var dutti och lyssnade bra. Fram/bakdelsvänningarna gick också bra, de tycker han dock inte är lika kul. Mest onödigt tycker han. Men han gjorde det bra, kingen. 
Läsarfråga !!

Postat den: 2015-05-13 @ 23:33:24 | Allmänt | Kommentarer (0)

Har ni några speciella planer för sommarlovet? 

Kan inte fatta det, nu är denna skolvecka slut. För nu är det torsdag och vi gick ut denna skolvecka igår (onsdag) då dom flesta har långhelg. Veckan efter går vi också i skolan till onsdag, då vi har prao torsdag och fredag. Sen går vi nästan två hela veckor, inte riktigt två, lite mindre. Sen så är det skolavslutningsvveckan:D OMG. Helt sjukt. Strax är det SOMMARLOV!!!! På sommarlovet ska vi såklart vara i stallet sååå länge varje dag, bara mysa hos världens bästa ponny, tävla, träna, busa och m.m. Åka på fotbollscup, åka utomlands, vara med kompisar , sola, bada och mycket mer. Kommer bli bästa sommarlovet ever. 


//Filippa

Ååå TB

Postat den: 2015-05-13 @ 23:25:01 | Allmänt | Kommentarer (0)


Hittade denna coola bilden på mig och Totte från en tävling som var för ett bra tag sedan. Han var svinpigg och rundan gick snabbt, riktigt omhoppningsrunda. Stiliga, söta och bästa ponny<333Han betyder mest!!

Mycket i ett & samma inlägg

Postat den: 2015-05-13 @ 23:23:32 | Allmänt | Kommentarer (0)

Ber om förlåtelse angående vår uppdate på senaste veckan. Inte så bra eller vad säger ni? Senaste jag skrev om var förra veckans dressyrtävling, lördag 1 maj. Och nu är det onsdag den 13 maj. Bla i lördags( 9 maj) var det en dressyrtävling på näset. Tänkte börja skriva om den. 

Jag red LC:1 på Totte, inte så mycket annat att säga att han var sååååå himla fin. Stadig i formen i alla gångarter, superfint galopparbete verkligen. Han var verkligen sååå fin & jag är såå himla nöjd. En riktigt stilig dressyrponny. 


I söndags , dagen efter dressyrtävling skrittade jag och Fanny ut en timmas tur. Red barbacka (då vi satt båda på honom), hade även bettlöst. Supermysigt! 

I måndags så red jag ut en långtur med en tjej i stallet, vi hade mycket trav och galoppjobb, vi bara buste på och det var superkul. 

I tisdags (igår) hade Totte vilodag.

Och idag (onsdag) red Fanny ut en tur barbacka i alla gångarter. Ca 40 min. 

Idag gick vi även på helg, superskönt med två extra helgdagar. Försökte få in så mycket info som möjligt i detta inlägg. 

Hörs senare elr imorgon :) hadee
//Filippa Gårdagens tävlingsresultat!

Postat den: 2015-05-02 @ 18:01:56 | Allmänt | Kommentarer (2)

Igår (1 maj)  var det dressyrtävling i Ånge, lagtävling div2,omgång 2. 
 
LB:1 
Jag red då LB:1, en superroligt och bra program. Red fram i ca 40 minuter, mkt skrittjobb och sedan trav och galopp. Lite ökningar, lite smått och blandat helt enkelt. Sedan när det var en kvar innan mig så gick jag  jag in på "collecting ring", travade runt lite och kände på honom. På "banan" var han också sååå himla fin, nog den bästa dressyrtävlingen jag varit med på honom hitills, han har blivit så fin i dressyren nu, dressyrponny :). Traven var bra, han lyssnade på mig bra, ökningarna var super. Han är så himla bäst på ökningar. Galopperna var bra, speciellt vänster galopp. Så jag är jättenöjd, verkligen. För laget gick det också bra, men ingen placering. Bästa,bästa Totte <333 
 
Film kommer, men det krånglar när jag ska lägga upp den på bloggen :(
Ni får nöja er med en liten bild istället
 
 
 

Påväg hem efter en lång, mysig & bra tävlingsdag

Postat den: 2015-05-01 @ 19:13:06 | Allmänt | Kommentarer (0)


Sitter i bilen påväg hem efter en lång, mysig, rolig och bra tävlingsdag. Klockan är nu ca 19.15. Skriver om resultatet senare ikväll. BÄSTA TOTTE<3

Taggad för dressyrtävling!!

Postat den: 2015-05-01 @ 09:56:33 | Allmänt | Kommentarer (1)

Halloj, idag åker vi till Ånge på dressyrtävling, lagdressyr omgång 2 divison 2. Red igenom Totte tills idag, dressyrprogrammet, ökningar och lite allt möjligt. Shit, han var sååå fin, perfekta övningar, allt var bra. Hoppas det är så idag också :) . Red i dressyrsadeln igår och kommer även göra det idag. 

Igår köpte vi även ett nytt vitt dressyrschabrak, med lite bling bling. Supersnygggt!! Hade utsläpp imorse, så totte står ute i hagen. Nu är klockan runt 10 och ska åka till stallet igen nu, knoppa honom osv. Transporten rullar mot Ånge runt 11.30. tävlingarna håller på tills ikväll då det är lag. 

Hörs mer under dagen:)) 
//Filippa