Tagga KM imorgon!

Postat den: 2014-10-31 @ 21:32:18 | Filippa | Kommentarer (0)

Imorgon är det klubbtävling på klubben , en klubbtävling . Och inte vilken klubbtävling som helst utan klubbmästerskap ( KM) . Det ska bli såå kul och jag är så himla taggad . Vi ska hoppa imorgon på KM , näst sista tävlingen iår  , tror jag . Det finns ju fler ,men inte som vi ska vara med på . Fanny ska hoppa Sassa , Natalies ponny . Och jag lilla SmåtteTotte . Vi båda ska hoppa höjden 80 cm , LC . 
 
Idag var det KM i dressyr , som vi egentligen skulle vara med på . Men vi hade ju fotboll idag så vi hann inte ;) . Jag och Fanny ska strax börja ta fram lite utrusning vi ska ha . Vi båda ska vara rosa tror jag. Jag och Totte ljusrosa och Fanny och Sassa mörkrosa . 
 
Imorgon ska jag nolla , i allafall försöka . Inga stopp vill vi ha i allfall :) . Jag måste hålla om hela tiden , inte slappna av alls . Prata med honom , rida nogrannt , i bra tempo  så kommer det nog gå bra . Jätte taggad är vi båda i allafall . 
 
En bild på älsklingen innan ridturen igår . 
 
//Filippa
 

Höstlovet börjar närma sig sitt slut !

Postat den: 2014-10-31 @ 20:37:57 | Allmänt | Kommentarer (0)

Nu är det fredag , två dagar kvar tills skolan börjar . Tyvär ! Åå, längtar inte ens lite . Haha, man vill ju helst bara göra det man gillar hela tiden . Jag vet att vi inte varit så aktiva här på bloggen .  Men har inte haft någon lust alls faktiskt. Men nu är lusten lite tillbaka . Tänkte visa lite bilder som hänt under höstlovet i detta inlägg . Ingen speciell ordning . Har ju varit i stallet varje dag såklart :) . Men då kanske det blir lite mycket med bilder varje dag .


Inledde höstlovet på gården med bra friends . 


Mysig tur i skogen . 


Fanny har hopptränat sassa , Natalies ponny . 


Jag red sassa i onsdags . Lite bommar och sånt . Sen red Fanny även sassa igår men ingen bild från det . Sen så har vi även varit med Natalie :) 



Lite dressyr på planen . Duktig totte . 

Hoppträning . 


Och såklart massa mys och sånt , haft kul helt enkelt . Det ska man ha på höstlovet . Igår till idag sov i  stallet .jättekul å mysigt . Idag var vi på "gifcamp" . Spelade fotboll och sånt gör man där. Sen så gick vi en prommis och fixade allt åt totte m.m . Man kan inte skriva ner allt vi har gjort för då kommer detta inlägg bli väldigt långt...

Puss pch hej <3 

Hoppas ni får en bra kväll , happy halloween. 

//Filippa 

Fredagsmys !

Postat den: 2014-10-31 @ 20:20:08 | Allmänt | Kommentarer (0)

Mycke gott blev det ikväll . Men det är ju fredag och hallowen . Gör ni något speciellt på hallowen ? . Det gör inte vi , vi går inte ut och skräms . Eller säger bus eller godis . Utan vi har bara fredagsmys framför tv:en. 




Mystur

Postat den: 2014-10-26 @ 23:32:47 | Fanny | Kommentarer (2)

Hej på er allihopa! 

Hoppas ni har haft en bra dag, det har jag iallafall haft. Dagen började med att vi vaknade, fikade lite och sådär. Och vid 11.00 tiden åkte vi till stallet. 

När vi kom dit började vi med att fixa allt i stallet, mocka, packa hö , fylla vatten osv. Sedan tog jag in Totte och tog in han. 

Borstade han. Och allt såntdär. Sedan red jag ut med Linn och Filippa, Filippa red en liten ponny i stallet. Vi red iallafall mot kvarsätt. Till en galoppbana som finns där. Supermysigt.

Totte var jätte duktig. Jag travade runt 2gånger, en gång i varje varv.  Sedan galopperade jag runt 3gånger. Totte var jätteduktig, pigg å glad. 

Dom andra ponnysarna var också väldigt pigga. Höstkänslor. Är iallafall jättenöjd med Totte. Världens bästa. 

Vi red i lite mer än 1h. Men nu ska jag sova och ni kommer att sova gott. 

En gullig bild på mig och Totte som jag knäppte före ridturen.

/Fanny

Ut på tur!

Postat den: 2014-10-26 @ 13:00:37 | Fanny | Kommentarer (0)


/Fanny

Bästa platsen på jorden !

Postat den: 2014-10-26 @ 10:59:41 | Allmänt | Kommentarer (0)

Nu ska vi åka till stallet , bästa platsen på jorden till bästa ponnyn .

Ha en bra söndag :) 


//Filippa 

Dagens totte !

Postat den: 2014-10-25 @ 23:42:50 | Allmänt | Kommentarer (0)


Ridtur i ca 1,5 timme . I skritt och trav + lite klättring . Jätteduktig var småtte <3 

//Filippa 

Årets skolfoton!

Postat den: 2014-10-25 @ 12:08:09 | bilder | Kommentarer (0)

Vi hade skolfotografering för ett tag sedan , så jag tänkte visa er bilderna . Alla bilder förutom klasskortet visar jag . 
Är ganska nöjd med årets , mer nöjd en med förra årets skolfoto i allafall :).
 
Syskonkorten
 
Mina bilder (Filippa)
 
 
Fannys kort 
 
 
//F&F
 
 

För vi har höstlov!

Postat den: 2014-10-25 @ 00:49:41 | Allmänt | Kommentarer (0)

Idag fick vi äntligen det efterlängtade höstlovet . Så himla skönt när skolan var slut och man tänkte nästa vecka är det ingen skola , woho. Sen är det jullov . Antar att dom flesta gick höstlov typ igår eller idag eller nått . 

Eller när fick ni / ska få? 

Dagen då ? Dagen började som vanligt med skola , slutade 14.40. Var hemma ett tag, fikade lite . Åkte till stallet , fixade allt där . Fanny borstade totte . Vi red ridlektion , Fanny Totte och jag ridskoleponny . Hon kommer skriva om det imorgon . Sedan efter vi ridit fixade vi han , ställde in han i boxen med ett fleecetäcke på sig . Också fick alla pållar kvällsmat. 

När vi kom hem åt vi pizza , jag Fanny å Hedvig delade på en . Vi bytte om och fixade oss sedan åkte vi till "gården " . Var med massa människor där och hade jättekul . 

När vi kom hem därifrån gjorde vi inte mycket . Nu ska jag sova , godnatt! 

//Filippa 





Dagens roliga ridtur !

Postat den: 2014-10-23 @ 23:12:17 | Allmänt | Kommentarer (0)

Idag när vi kom till stallet fixade jag och Fanny allt åt totte . Tog in honom och borstade bäbis , myste med honom osv . Satt på han sadel och träns och allt det vanliga . Jag red ut med Adeline. 

Vi red mot kossorna i det fina vädret , host. Det regnade och var väldigt blåsigt . Men man märker inte att det regnar så mycket när man rider. Men jag märkte det på jackan och Tottes ridtäcke. Det var alldeles blankt. Jag frös väldigt mycke om fingrarna på slutet av passet , brrr. Kallt ute nu . Nu börjar vintern närma dig . Både kul och tråkigt med vinter , men mest positivist.

Totte och pottan ( Adelines ponny ) tyckte att det var superkul och som var pigga och glada . Även vi ryttare såklart . Vi red ganska långt , lite mer en en timma. Travde och galopperade väldigt mycke , långa sträckor. Så himla mysigt och kul . Jättenöjd med ridpasset , vi bara hade kul och myste på . Det är verkligen kul att reyca ute . 

Efter ridpasset var han ganska lerig , så jag spolade av benen och borstade av han resten ca kroppen + kratsade hovarna såklart , hedde på hovolja . Sen fick han gå in i boxen och mysa tills han skulle få kvällsmaten .

Har tyvär ingen bild från idag men ni får en annan bild. 


Dressyrponny kan han också vara . 

//Filippa 

När vi ska till stockhom horse show !

Postat den: 2014-10-23 @ 21:50:33 | Annat | Kommentarer (1)

Nu tänkte jag berätta för er när vi ska till stockholm horse show , som iår är på friends arena . Vi ska dit med Hedvig och Hedvig mamma (susanne ) . Sen även mig, Fanny och mamma . Så det ska bli superkul . 
 
Vi ska åka dit fredag , efter skolan och stallet . Vi ska åka bil dit. När vi är där ska vi bara ta det lungt antagligen , packa upp lite grejer och kolla oss runt typ . Vi ska bo i ett hus i stockhom någonstans ;). På lördagen ska vi gå runt i stockholm och shoppa , jätteshopping sugen är jag .Både till mig själv och Totte . Taggatagga. 
 
På söndagen ska vi först gå på mässan . Sen på efm/kväll ska vi gå på sjävla showen . Vi ska se massa olika grejer , ponnyhoppning final , Malin Baryard hoppning , stjärnhoppning m.m . Så det blir nog kul . Och på måndagen ska vi åka hem . 
 
Jag skulle gärna vilja se inomhus fälttävlan på torsdagen men det vart inte det , tyvär .Men vi ska ju se på andra bra "shower" . Om ni ser oss får ni gärna komma fram och säga hej , och jag hoppas att ni ses . 
 
Jag frågar ännu en gång när ni ska dit ? . 
 
Bild tagen från google . 
 
//Filippa
 

Torsdags fika !

Postat den: 2014-10-23 @ 21:30:05 | Allmänt | Kommentarer (0)

Innan vi började blogga så bakade jag och Fanny . Vi bakade chokladbollar . 
Världens godaste chockladbollar.

Så nu har vi tagit en liten paus från pluggandet , så jag passar på att slänga in ett inlägg . Det är ju bara på kvällen efter stallet man hinner plugga typ
;) . Tänkte skriva om dagens ridpass strax , efter stallet åt vi donken . Sjukt gott är det , im lovin it . Typ nått sånt . 


Vad har ni gjort idag ? 

Plugg

Postat den: 2014-10-23 @ 21:18:30 | Fanny | Kommentarer (0)

Sitter och pluggar till ett prov vi har imorgon. Ett till inlägg av mig kommer senare. 

/Fanny

Godnatt everybody!

Postat den: 2014-10-22 @ 22:58:08 | Allmänt | Kommentarer (0)

Godnatt på er , hoppas ni haft en bra onsdag och sov gott . Fanny kommer skriva om dagens hoppträning / markarbete imorgon .


//Filippa 

Gårdagens !

Postat den: 2014-10-22 @ 22:40:52 | Allmänt | Kommentarer (0)

Hej på er 
Igår red jag , Fanny och Linn ut på en tur i mörkret . Det blir ju mörkt så himla tidigt nu . Ännu tidigare när "riktiga" vintern kommer. Då blir det ju mörkt innan fyra . Men jag tycker faktiskt att det ska bli mysigt med snö och jul ! Men kanske ångrar mig när den värsta kylan är här... Men till det inlägget skulle handla om. 

Jag red Tottesmåtte, Fanny Knubben och Linn Irre . Vi alla red barbacka , mys . Och vi hade massa reflexer så vi syntes bra . Vi red i kanske 40 minuter . Lite lungt i alla gångarter . Totte skötte sig bra som vanligt :) . Han var pigg och glad . 
Våran fina sagoponny<3 

//Filippa