5 senaste ridpassen!

Postat den: 2014-04-29 @ 14:56:14 | Totte | Kommentarer (1)

Oj,oj har verkligen inte hunnit att skriva om ridpasen på sistonde , eller typ inget. Bara mobilinlägg,men nu är insperationen här igen . 
 
Torsdag(Fanny och Totte)
 
Red lektion på Totte . Det var typ markarbeta/låga hinder. Vi tränade på övergångar m.m. Han var väldigt lugn och duktig. Lyssanade på mig . Gick stadig i form . Supernöjd! Kändes väldigt bra . Vi hoppade i ungefär serpentier kan man säga . Världens bästa ponny ♥ 
 
Fredag(Filippa och Totte)

I fredags red jag ut med min lilla Totte . Vi red nedre och övre rundan, en superhärlig väg . Vädret var ju grymt också  ,riktigt underbart ridläger . Jag red barbacka i alla gångarter . Skritt trav och galopp. Väldigt mysig tur , bara en bus & mys tur  . Underbart!
 
En bild som Fanny fotade på mig och Tott när vi kom tillbaka från turen . 
 
 
Lördag(Fanny och Totte
 
Red i paddocken nere på klubben. Tränade lite dresyr . Serpentiner galoppombyten . Från början var han väldigt pigg . Men i mitten och på slutet var han superduktig och lyssnade super. Vet inte riktigt inte vad jag ska skriva mer än att jag är supernöjd . 
 
Söndag (Filippa och Totte)

I söndags red jag till kvarsätt och konditionstränade lite runt galoppbanan . Först ett  varv i trav , sen ett varv i galopp, sista varvet red jg halva i galopp och halva travade jag av honom . Galoppbanan är väldigt stoor , jag är nöjd över Totte och han skötte sig bra .
 
 
Måndag

Igår gick jag ut en prommis med Totte , Linn och Fanny gick ut med hundarna. Vi var ute i kanske 40 minuter , gick upp för en backe och runt masten typ . Så Totte fick en liten vilodag kan man säga .  
 
 
//F&F
 

Läsarfråga!

Postat den: 2014-04-27 @ 21:27:32 | Allmänt | Kommentarer (6)

Vad tycker ni om ridskolor? 

Jag svarar i ett eget inlägg senare. 


/Fanny 

Skola imorgon !

Postat den: 2014-04-27 @ 20:48:00 | Filippa | Kommentarer (0)

Imorgon börjar skolan igen, efter en veckas lov . Tråkigt , men skönt att komma tillbaka till verkligheten. Såklart vill man ju ha lov hela tiden, men så är det såklart inte . Man får tänka på att det inte är långt kvar tills det är sommarlov, det blir kung:D
 
Imorgon kommer jag skiva om fyra senaste ridpassen.Kan iaf säga att jag red till galoppbanan idag. Nu sitter jag och gör lite läxa , förhör imorgon .Taskigt av lärarna att dom ska sätta ett förhör efter ett lov ;) 
 
Hoppas ni haft en bra dag i allafall 
Hörs imorgon //Filippa 
 


 

Dålig uppdate :/

Postat den: 2014-04-27 @ 11:59:56 | Filippa | Kommentarer (0)

Hej på er alla l´bloggis läsare!
 
Har inte varit så jätte aktiv här kan man ju säga . Men det har ju vart påsklov , då vill man passa på att vara i stallet extra mycket . Man är inte så sugen att sätta sig vid datorn , det har ju varit grymt väder . Det är det även nu. Nice! Den här helgen, i allafall i fredags och igår har vi spelat fotbollscup ,gruscupen . Det har faktiskt gått rätt bra för vårt lag , vi har spelat bra och så . Vi kom trea .Har såklart även varit hos Totte , kommer skriva om ridpassen senare idag. Ni får gärna önska inlägg ,nått speciellt vi kan skriva och som ni verkligen vill läsa om. Ha en bra söndag 
 
//Filippa
 
En bild som Hedvig fotade med vår kamera  från fotbollen. Fotografen;) 
 

Gårdagens hoppträning!

Postat den: 2014-04-24 @ 20:37:30 | Filippa | Kommentarer (1)

Igår var det hoppträning för Catta , första ute träningen :) Det är såå roligt att hoppa ute . 
 
Vi gjorde lite trim , först red vi på en volt med några bommar , skulle få hästarna avslappnade . Ha en bra sits och sånt , Totte var väldigt lugn och fin. Lyssnade på mig jättebra , vi skulle flytta bakdelarna på dom lite , trava och galoppera över bommar . Jätenöjd , det var väldigt jobbigt men roligt . Sen hoppade vi lite , först lite små sockerbitar , komma lungt över dom och så .Sen så hoppade vi även en väldigt liten bana med fyra hinder ,och två . Jag är verkligen supernöjd med Totten , han var väldigt duktig och hopade såå fint . Ett riktigt bra träningspass ♥
 
Fanny fotade massa,här är några :) 
 
//Filippa
 
 
 

GODMORGON

Postat den: 2014-04-23 @ 11:16:02 | Allmänt | Kommentarer (0)

Godmorgon onsdag :) Man blir helt dagvild när man har lov.. 
 

Det är soligt idag också , riktigt sommarväder . Igår kunde man gå i linne och schorts . Det kan man nog idag också, har inte varit ute så mycket nu . Tog lite sovmorgon idag till typ tio, ojj oj . Har fixat lite frukost och ätitit .Sedan ska jag och Fanny gå ut och kratta gården , vi försöker spara till en brun tävlingsoutfit . Så om vi krattar sa mamma att vi kanske skulle få en brun kavaj , en väligt fin som kommer från hööks . Sen ska Hedvig komma och vara med oss ett tag . 
 
 Vet inte vilken tid vi ska till stallet ,men det lär väll bli runt tre nån gång . Hoppträning klockan 17.00 . Fanny ska ta med kameran och fota  för att nu sa vi börja träna ute oh då blir bilderna 100 gånger bättre . Det ska i allafall bli roligt att träna , Totte och jag ska ha mörkrosa outfit idag . 
 
Hoppas ni alla får en grym onsdag , både ni som har lov och går i skolan . 
Have fun //Filippa
 
En bild på mig och Totten igår ♥
 

But first, let me take à selfie

Postat den: 2014-04-22 @ 18:09:34 | Allmänt | Kommentarer (1)




Bilder- stugan

Postat den: 2014-04-22 @ 11:07:00 | Filippa | Kommentarer (0)

Hej på er alla glada bloggläsare :)
 
Har ju varit i stugan lite i helgen, åkte i lördags (efter vi hade varit in stallet hos Tottis) , åt en massa god mat där , firade påsk och tog det lungt hela helgen . På söndagen tog Hedvig hand om Totte och skrittade äen ut honom ,Han hade varit så snäll så . Också kom vi hem på måndagen , igår red jag mot kvarsätt , tränade på galoppbanan i det soliga vädret . Totte var jätteduktig , han tyckte att det var lite jobbigt . Det förstår jag , eftersom det var å pass varmt och galoppbanan är superstor .Igår kväll var mamma jag och Fanny hos Hedvig och henes mamma då. Vi åt god mat och efterrätt . Vi och Hedvig hoppade lite , hade roligt i allafall .Världen bästa vän ♥ När vi hoppade så körde vi på tid ,gjorde värsta svängarna . Klantig som man är så ramlar man på hindret och får värsta blåmärket på knäet . Känns som hela knät har hoppat ut ;) Hoppas ni haft en bra påsk , nu kan man säga att vårt påsklov börjar , nice !
 
Tänkte bjuda på några bilder från stugan , det är mest på vår hund Ella . 
 
//Filippa
 
 
 
 

FREEDOM♥

Postat den: 2014-04-19 @ 12:10:37 | Totte | Kommentarer (4)

Idag släppte vi Totte i paddocken och tänkte träna lite från marken . Han är såå duktig , följer efter en och när man stannar tvär stannar han . När han har repgrimma på sig ser han ut som värsta NH ponnyn . Det är väldigt roligt med frihetsdressyr , gjorde lite trick , b.l.a bugade .Vi gick även en liten promenad med honom före och efter vi hade busat i paddocken.
 
 

Anmälda !

Postat den: 2014-04-19 @ 09:12:54 | Allmänt | Kommentarer (0)

Vi är anmälda på ett terrängläger som är i sommar på klubben . Egentligen har vi ju ingen terrägbana, men dom ska fixa det nån stans. Antagligen på ett stort fält eller nått . Det är i fem dagar , varav sista den blir det en tävling med alla grenar . Det är inte för en  i augusti , men det kommer bli superkul:) totte är ju en riktig terrängponny han, han älskar det ! Taggad , även fast det är ganska långt kvar . Haha

//Filippa 


En bild förr, förra sommaren . Charm pålle<3

Gårdagens och dagens ridpass!

Postat den: 2014-04-18 @ 22:19:00 | Fanny & Filippa | Kommentarer (0)

Igår (torsdag) .
Filippa och Totte
 

Skrittade fram Totte ner till paddocken i lång tygel i det fina vädret .Sen gick jag in i paddocken , tänkte träna lite dressyr . Började med att jobba honom i båda varven i skritt . Halter vid varje bokstav , för att få honom att lyssna på mig  . Ställde han lite åt båds hållen för att få Totte lösgjord och koncentrerad . Travade sedan i båda varven , först runt fyrkantsspåret , sen på volt, gjorde även serpentiner och lite vägar . Shit , han var såå fin och verkligen jobbade sig neråt . Han var lugn och lyssnade på mig . Så fortsatte det hela ridpasset ,även i galoppen . Galopperade mycket på volt , samlade , sedan ökade jag till en stor galopp på långsidan . Det var verkligen ett riktigt wow pass , allt satt liksom . Kan inte vara annat en nöjd , prinsen var en dressyrponny för en dag ;) Verkligen en underbar känsla , när allt sitter. Sedan travade och skrittade jag av . Underbara ponny♥
 
Två mobilbilder , den första är när jag gör en skänkelvikning . 
 
 
Dagens ridpass 
Fanny och Totte 
 

Idag red jag en uteritt , red nedre och övre . Var kanske ute i 50 minuter .Skrittade först fram , sedan travde jag ganska mycket . Sedan red jag in i dungen och hoppade lite små stockar  , han tyckte att det var superkul .Dom är inte så höga ,men det är roligt . Finns några högre också , men dom hoppade jag inte idag då han egentligen inte skulle hoppa . Galopperade också , vi bara myste på . En liten mystur i skogen blev det . Efter turen stog jag och Filippa och borstade honom jättelänge , ryktade honom mycket osv ,sedan stretchade vi även honom , smorde sadel och träns .
 
En liten charmig bild . 
 
//Fanny och Filippa
 

@home

Postat den: 2014-04-18 @ 18:56:32 | Allmänt | Kommentarer (2)

Precis kommit hem , i natt sov vi över hos Hedvig , vi hade superkul, bästavän<3 Vi åkte till stallet ungefär 13.30 . Jag fixade allt i stallet , mockade, fyllde vatten och packade hö. Den red Fanny en uteritt, kommer skriva om gårdagens och dagens ridpass senare ikväll. Efter stallet åkte vi och gjorde rent massa boxar på travbanan. Efter de var vi hemma och bytte om , nu ska vi stax åka till stallet och ta in pållarna. Sen ska vi åka och äta på biteline:)

Hörs senare , puss puss


//Filippa 

BREAKFEAST<3

Postat den: 2014-04-17 @ 09:03:54 | Allmänt | Kommentarer (0)




Äntligen påsklov!

Postat den: 2014-04-16 @ 14:42:07 | Filippa | Kommentarer (0)

Jisses,vad kul och skönt det blir :D
 

Nu är man värd lite lov från skolan , ellerhur ? Ska inte göra något speciellt under lovet , jo lite .Ska mest bara vara i stallet och vara med lite friends . Men ska även åka till Hedvigs stuga imogon också kommer vi hem på fredag . Men vi ska ju liksom endå till stallet :) Ska även till stugan i helgen , men det är bara en dag vi är borta från Totte ,och då ska Hedvig ta hand om Tottis . Det ska i allafall bli as kul med lov , verkligen . Ska också fira lite påsk , få lite påskägg kan man hoppas på,hihi .
 
Idag på skolan hade vi bara en lektion ,engelska  glosförhör . Tror faktiskt att jag fick alla rätt , det kändes i allafall så . Man får hoppas på det bästa .Sen har vi bara haft roliga lektioner ..B.l.a titta på en teater , fått fika och godis av vår lärare osv.Mumsigt! Slutade tidigt idag , klockan ett .
 
När vi kom hem gjorde vi lite fika , tittade på en serie . Nu ska jag strax byta om till stallkläder , hoppträning idag .Fanny ska hoppträna Totte, och jag ska hoppträna Putte idag . Red ju han i måndags första gången så det blir spännande . Rebeka som äger honom har fått en spark och får inte rida på ett tag ..Ska be mamma att filma på oss båda , så ni får säkert film .
 
Ni som har lov och ni som fick det eller ska få det nu ha ett grymt påsklov . Det ska jag i allafall , puss och hej . Hörs senare //Filippa
 
 
 
Världens bästa ponny ,älskar dig upp till månen och tillbaks♥
 

Ute på tur<3

Postat den: 2014-04-15 @ 16:13:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

 
Ute på tur med min fina ponny i det fina vädret , han är så dutti . Vi bara myser på i alla gångarter.
 
//Fanny