2013-06-01 @ 22:21:31 / Ridövningar

Ridövning ; Dags att länga ut galoppen.

Om du har värmt upp med Mia Granes "klocka" (du hittar den här) är sannolikheten stor att det blir svårt att växla om till den här övningen. Eftersom Mia gärna vill få sina elever flexibla är det just så hon brukar göra - börja med "Klockan" och sedan gå över på "Serpentinbanan".
- Många kommer i för dålig galopp, det är den vanligaste svårigheten med banan, berättar Mia. 
Nu får man också chans att hoppa lite högre. Medan "Klockan" ska ligga på 50-60 centimeter kan du börja den här banan på 90 centimeter och sedan höja (beroende på utbildningsståndpunkt).
  
Bom bakom hindren
I den här banan använder Mia sig av en bom bakom hindren. 
- Det är bra eftersom hästen ofta byter till rätt galopp över bommen, även om den har landat i fel galopp efter hindret. Det leder så småningom till att hästen byter till rätt redan över hindret, säger hon. 
Var med så att du kan korrigera hästen om den vill dra sig inåt i ena varvet och glida ut i det andra. 
- Håll bågen ordentligt. Det är det som är svårt när hindren står så här, det blir ofta för kort till tredje hindret för att man kommer för lusigt till första. Beroende på vilken galopp du har mot första hindret, och hur du hoppar det, kommer du att klara tredje hindret olika bra.
   
Bygg så här:
Ställ upp hindren enligt skissen. En vanlig höjd att börja på är cirka 90 centimeter. Se till att bommen som ligger bakom hindret ligger drygt tre meter ut. Särskilt i början så att du eliminerar risken att hästen ska snubbla över bommen.
  
Gör så här: 
Sätt galopp i hästen och tänk på att behålla galoppen i svängarna. Hoppa banan enligt skissen. Försök att få hästen att landa i rätt galopp efter hindren.

 

  
Syfte: 
Att komma ur den korta galoppen, samt att öva banhoppning.
  
Svårighetsgrad: 
Medel.
  
Tänk på: 
Låt blicken vara med! Öva på att rida rakt fram efter hindren och på att komma ut i hörnen.

 

(källa Hippson.se ) 

 

 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: